Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeerregels niet overal gelijk in Izegem

Het Nieuwsblad

6 maart 2013

Izegem wil een nieuw parkeerplan uitdokteren. Dat kondigde schepen Kurt Himpe (N-VA) aan, nadat de oppositie op een gelijkschakeling van de twee parkeersystemen aandrong.

De stad kent twee parkeersystemen. Wie zijn voertuig in het centrum parkeert, moet in de blauwe zone gebruik maken van de parkeerschijf ofwel in de betalende zone geld in de parkeerautomaat steken. ‘Maar voor beide systemen gelden niet alleen verschillende boetes. Wie over de middag in de blauwe zone zijn parkeerschijf niet plaatst, kan beboet worden, terwijl er in de betalende zone dan geen ticket nodig is', zegt Peter Defreyne (CD&V), die de verwarrende toestand aankaart. Hij vroeg niet alleen een gelijkschakeling van beide systemen, maar ook een parkeerkaart voor mantelzorgers.

Parkeerplan

Schepen van Mobiliteit Kurt Himpe wil het grootschalig parkeeronderzoek afwachten voor hij een beslissing neemt. ‘Sinds het aantreden van het nieuwe stadsbestuur kregen we al een hele reeks vragen en voorstellen over het parkeerbeleid, ook van de zelfstandigen. Een werkgroep verzamelt alle voorstellen en zal voorstellen voor een parkeerbeleid uitwerken. In die groep zit naast de mobiliteitsambtenaar ook de politie.'

Een parkeerkaart voor mantelzorgers ligt moeilijker volgens de schepen. ‘Izegem telt 1.400 potentiële mantelzorgers. Als nog maar tien procent daarvan een parkeerkaart aanvraagt, dan zouden ze aanspraak kunnen maken op 140 parkeerplaatsen. Bovendien zal de controle van die parkeerkaarten heel wat voeten in de aarde hebben', vreest de schepen.

(Martin Tytgat)