Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Overleg plegen met NMBS"

De Weekbode

4 oktober 2013

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit werden de wateroverlastproblemen op de parking aan het goederenstation besproken. Bij hevige regenval is een groot deel van de parking onbruikbaar.

Wie bij regenweer de wagen parkeert op de oude goederenkoer tegenover de brandweerkazerne, heeft veel kans dat de wagen onbereikbaar is door grote plassen. "Dat is uiteraard niet comfortabel", vindt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

"De diensten hebben de situatie bestudeerd en zijn tot de vaststelling gekomen dat de kostprijs om een efficiŽnte waterafvoer aan te leggen, ongeveer 70.000 euro bedraagt. Op de parking is er immers geen riolering aanwezig en om het water van het deel aan het spoor weg te krijgen, moeten buizen aangelegd worden tot aan de weg."

Probleem is dat de stad deze parkeerruimte huurt. "De NMBS is eigenaar en we zullen dus overleggen met de eigenaar om een oplossing te vinden. De stad Izegem betaalt jaarlijks een hoge huurprijs van 15.000 euro en als de stad zelf ook nog eens de kosten moet dragen van de waterafvoer, dan wordt het kostenplaatje zeer hoog. De NMBS kan immers plots beslissen om die ruimte voor iets anders aan te wenden en als de stad de aanleg doet, dan is die investering verloren."

Parkeerborden

De stad maakt ook verder werk van de aanduiding van de parkeerterreinen.

"Zo komen er nieuwe borden om de parking op de site Lavani aan te duiden. Het eerste deel naast de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord is betalend, aansluitend is er een gratis parking met 70 plaatsen. Maar dit is nog te weinig bekend. Nieuwe borden ter hoogte van de Kruisstraat moeten dit probleem oplossen."

Er komt ook bijkomende aanduiding van de parking Strobbe in de Kasteelstraat. Daar zijn twintig parkeerplaatsen die breder zijn dan de stroken op de Grote Markt.

(Philippe Verhaest)