Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opwaardering van de binnenstad

Karaat

Juli 2013

Om het probleem van de leegstand te verhelpen stelde de gemeente Izegem een concreet actieplan op. Karaat sprak met burgemeester Bert Maertens en verantwoordelijk schepen Kurt Himpe.

Hoewel dit herwaarderingsplan voor het stadscentrum over verschillende jaren gespreid zal worden, zijn er al enkele maatregelen op het terrein zichtbaar. Begin mei werden een twintigtal extra parkeerplaatsen vlakbij de Grote Markt gecreëerd. Dit werd mogelijk dankzij een overeenkomst met de firma Strobbe uit de Kasteelstraat. Ook de Economische Raad wordt hervormd. Schepen Kurt Himpe: "De raad zal vanaf nu regelmatig naar het advies van de kleinhandel luisteren, waardoor de handelaars zich veel meer betrokken zullen voelen bij het beleid."

Positieve aanpak

De Marktstraat moet tot een kortparkeerzone worden omgevormd, wat moet leiden tot meer rotatie van wagens. Dit is dan ook de straat waar momenteel de meeste leegstand te zien is. Burgemeester Bert Maertens wil de leegstand op een positieve manier aanpakken. "Voor eigenaars van leegstaande winkelpanden die bereid zijn een lagere huur te vragen, willen we bepaalde gemeentetaksen verlagen of zelfs totaal kwijtschelden. Zij die halsstarrig weigeren, zullen dan weer geconfronteerd worden met een hogere leegstandtaks." Daarnaast zouden leegstaande winkels ook door kunstprojecten of tijdelijke winkels (pop-up shops) opgefleurd kunnen worden.

Horeca

Omdat cafés en restaurants een belangrijk onderdeel van het winkelgebeuren vormen, zal ook de plaatselijke horeca extra gepromoot worden via speciale arrangementen of promotie-acties (bijvoorbeeld kortingsbonnen via de stedelijke website).

Op zaterdagmorgen, tijdens de markt, is het altijd druk, maar 's namiddags is het kalm. "Om de namiddag wat levendiger en gezinsvriendelijker te maken, zouden we graag de blibliotheek willen openen. Dit moet voor bijkomende bezoekers en trafiek zorgen", aldus de burgervader.

(Brecht Triers)