Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe visie voor Eperon d'Or

De Streekkrant

5 juni 2013

Het stadsbestuur past zijn plannen voor museumsite Eperon d’Or aan. In het gewijzigde concept komt er geen Grand Café meer voor en wordt het Huis van de Economie geïntegreerd. De stad zet vol in op het creëren van een aanspreekpunt voor ondernemers en handelaars.

Het was de vorige CD&V-meerderheid die samen met de socialisten indertijd de plannen lanceerde om van de voormalige schoenfabriek Eperon d’Or aan de Prins Albertlaan een nieuwe museumsite te maken. Het Schoeisel- en Borstelmuseum worden er geherlokaliseerd  en er is ook plaats voor de geschiedenis van de andere lokale nijverheid. Bovendien komt er op de hoogste etage een Streekbezoekerscentrum.

De nieuwe bestuursploeg van N-VA/sp.a stuurt de plannen voor de voormalige schoenfabriek nu bij. “Het concept wordt in grote lijnen behouden, maar een aantal functies krijgt toch een andere plaats binnen het gebouw”, aldus schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA). “Het Huis van de Economie krijgt een plaats in het gebouw en zal los van het museum operationeel zijn. Er komt ook geen Grand Café. Op een boogscheut van het centrum zijn er genoeg gezellige cafés en uitstekende restaurants. Het is wel de bedoeling bezoekersgroepen te lokken door een aanbod van arrangementen”. Ook nieuw is de komst van 3D-technieken in het museum. Bezoekers zullen met een 3D-brilletje oude zwart-witbeelden tot leven zien komen. Met de nieuwe plannen denkt de stad 285.000 euro te besparen.

Voormalig burgemeester Gerda Mylle (CD&V) betreurt de wijziging en vreest dat het wegvallen van het Grand Café netwerkmomenten zal in de weg staan en dat het geheel soberder zal ogen. De realisatie is voorzien voor 2014.

(VADU)