Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Negen nieuwe gezichten

De Weekbode

15 maart 2013

Op zaterdag 2 maart had in de bovenzaal van het stedelijk borstelmuseum de proclamatie en de aanstelling van de nieuwe stads- en museumgidsen plaats. Het team van 21 gidsen wordt aangevuld met negen nieuwe gezichten.

Schepen Kurt Himpe schetste eerst het traject dat de kandidaten sinds de tweede week van september 2012 hebben doorlopen. Twaalf stadsgenoten hebben deze vierde gidsencursus aangevat. Op het einde moesten zij een studiewerk indienen over een aspect van de Izegemse geschiedenis.

"Het stadsbestuur heeft uiteraard ook een reeks plannen om de boeiende facetten van Izegem in de schijnwerpers te zetten. Naast de uitbouw van een nieuw museum op de site van Eperon d'Or en het project Oude stadsgezichten in het straatbeeld is er nog de realisatie van de QR-codes bij monumenten en belangrijke gebouwen, waarbij de geïnteresseerde de kans geboden wordt om op een digitale manier bijkomende info over het gebouw te verkrijgen."

"Ik wil hierbij Raf Vandenberghe, die vandaag precies tachtig jaar is geworden, bedanken voor zijn kwarteeuw inzet als adjunct, conservator en ere-conservator van het schoeiselmuseum."

Vervolgens kregen de negen geslaagde gidsen hun diploma uit handen van huidig conservator Hilde Colpaert. Dat zijn José Naert, Evelyne Raes, Geert Vermeulen, Ann Galle, Ann Lesage, Brecht Demasure, Chantal Bracke, Geert Declerck en Jim Dupont.

Zij vormen nu een team van dertig gidsen met Michelle Brichot, Lieve Claeys, Hilde Colpaert, Mariette Defreyne, Serge Dejonghe, Lena Delaere, Luc Detailleur, Gaby Devos, Heidi Dubaere, Chris Lambert, Peter Landuyt, Mie Maeyens, Betrand Nolf, Hélène Pattyn, Hilde Timperman, Bernadette Vancompernolle, Raf Vandenberghe, Lieve Vandenbussche, Koenraad Vandommele, Hilde Verstraete en Hendrik Willaert.

Primus van de cursus was José Naert uit de Blekerijstraat die grootste onderscheiding behaalde. "Ik heb gewacht tot mijn pensionering om de cursus te volgen die mijn vrouw Michèle Brichot al met succes doorliep. In februari hadden we schriftelijke en mondelinge examens over vier onderwerpen."

"Mijn paper heb ik gemaakt over de wijk waarin ik woon, met name De Bosmolens. In de komende maanden zal ik meelopen met enkele geroutineerde gidsen om te zien waar mijn sterktes zouden kunnen liggen. Ik wil een variant op de maandelijkse stadswandelingen uitwerken. Die gaan nu door het centrum, mijn voorstel zal zijn om die afwisselend in Emelgem, Kachtem en de Bosmolens te programmeren."

(Luc De Backere)