Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Klein warenhuis zou ideaal zijn"

Het Laatste Nieuws

22 oktober 2013

Het leegstaande pand op de hoek van de Korenmarkt en Nieuwstraat gaat in het voorjaar tegen de vlakte om plaats te maken voor tien moderne appartementen en een winkelruimte. De invulling van het winkelpand is nog niet bepaald, maar zakenman Marc Vanhonsebrouck wil er graag een superette of voedingswinkel zien verrijzen.

Het hoekpand is eigendom van Simanv, de onderneming van zakenman Marc Vanhonsebrouck en zijn kinderen. Ze verhuurden de benedenverdieping negen jaar aan kapperszaak Di-Athos, die vorig jaar verhuisde naar de Marktstraat. «Het gebouw gaat binnenkort tegen de vlakte en ruimt plaats voor tien appartementen met garages en een winkelruimte van zevenhonderd vierkante meter», weet Vanhonsebrouck.

Supermarkt

«Op de eerste en tweede verdieping komen telkens vier flats en op de bovenste etage nog eens twee. Gezien de ligging, vlak bij de Korenmarkt en centrale brug, zullen deze woningen erg gegeerd zijn. De winkelruimte heeft echter het meeste potentieel. De komende maanden gaan we op zoek naar een geschikte invulling. We staan open voor alle aanbiedingen, maar zelf zou ik er graag een klein warenhuis of buurtwinkel zien verrijzen.» Dat is geen verrassing, want Vanhonsebrouck lanceerde indertijd met Unic al een reeks kleine warenhuizen. De supermarktketen ging in 1997 op in de Super GB groep en verschillende filialen sloten de deuren. Ook de vestiging op de Grote Markt, waar nu Blokker zit, ging toen dicht. Zonen Paul en Pascal zetten de uitbating van zelfstandige supermarkten nog altijd voort onder de vlag van respectievelijk GB Partners en AD Delhaize. «Als er een superette komt, moeten we nog een zelfstandig uitbater vinden en dat is in deze economisch moeilijke tijden niet makkelijk. Het gaat namelijk om een fikse investering. Alles is uiteraard mogelijk, maar een  voedingszaak op die locatie heeft heel wat potentieel», meent Vanhonsebrouck.

Leefbaar?

«Een nieuwe zaak op de hoek van de Korenmarkt is een goede zaak voor het hele handelscentrum», vindt schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA). «Een kleine supermarkt op die locatie zou ideaal zijn. Tot 2008 was er nog kruidenierszaak Miblo, later gevolgd door een GB Express, maar sinds twee jaar is er in de Marktstraat ook niks meer. Je hebt net buiten het centrum Huis Vanassche en ‘t Zandbergske, maar die liggen net iets te ver voor ouderen om makkelijk hun inkopen te kunnen doen. Vooral voor hen zou dit zeer wel gekomen zijn.»

Unizo reageert eerder afwachtend. «Uiteraard juichen we de komst van een nieuw winkelpand toe», reageert Danny Glorie. Er is in het centrum inderdaad een tekort aan een superette, maar de bedenking die we daarbij maken, is of zoiets wel leefbaar is. De GB Express die in 2008 sloot, draaide vooral op zondag goed, maar van die ene dag in de week kun je niet leven.»

De sloop van het hoekpand start vermoedelijk in januari. Anderhalf jaar later zou de nieuwbouw er moeten staan. Over een paar maanden moet ook de invulling van de winkelruimte bekend zijn. 

(Valentijn Dumoulein)