Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem zet bedrijven op kaart

Het Nieuwsblad

14 september 2013

Om de communicatie met en over de ondernemingen te optimaliseren, lanceerde de stad een digitale economische kaart die door iedereen kan worden geraadpleegd via de stedelijke website.

De Economische Kaart, een merknaam, is gebaseerd op de Kruispuntbank Ondernemingen waar alle startende ondernemingen zich moeten aanmelden. 'De kaart wordt maandelijks aangepast op basis van de nieuwe inschrijvingen in die kruispuntbank', zegt Piet Vancoillie van de dienst lokale economie. 'Het stadsbestuur contacteert al die nieuwe ondernemers met de vraag of ze hun gegevens willen controleren en aanvullen waar nodig.' 'Via de kaart kunnen ze dus ook gratis reclame maken', zegt schepen van Lokale Economie Kurt Himpe. 'Maar ook voor het stadsbestuur is de kaart een praktisch hulpmiddel. We kunnen er bijvoorbeeld makkelijk bedrijven mee contacteren, handig bij wegenwerken of activiteiten. Ten slotte is de kaart ook voor de burger een nuttig instrument. Zo kan iedereen bijvoorbeeld op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde apotheker, fietsenmaker of bakker.'

Aan het project ging heel wat voorbereidend werk vooraf. Een team van de stad werkte er maanden aan om alles op punt te zetten en de Izegemse bedrijven en handelaars te contacteren om actuele informatie te bezorgen. 

www.izegem.be en www.economischekaart.be/izegem

(Frank Meurisse)