Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem wil ambtenaren uitwisselen met zusterstad

Het Nieuwsblad

29 augustus 2013

De stad Izegem overweegt om ambtenaren uit te wisselen met de Duitse zusterstad Bad Zwischenahn. Tot dat besluit kwam het stadsbestuur na een officieel bezoek.

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) en schepen van Externe relaties Kurt Himpe (N-VA) brachten een officieel bezoek aan de Duitse partnerstad van Izegem.

Voor de Izegemse burgemeester was het meteen een eerste kennismaking met de stad en met de bekende Woche, een feestweek waar duizenden bezoekers aan deelnemen. Ook het Izegems Comité voor Externe relaties was aanwezig en baatte er tijdens het weekend een succesvolle bierstand uit.

“We maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal bezoekjes te brengen in de partnerstad", vertelt burgemeester Maertens. "We gingen onder meer naar het openluchtmuseum en het Tuinenpark."

Tijdens een ontmoeting bespraken beide burgemeesters hoe ze het partnerschap konden uitbreiden en hoe de beide besturen meer van elkaar konden leren.

“Voor bepaalde Izegemse problemen zijn er misschien oplossingen te vinden in de werking van de partnersteden", zegt burgemeester Maertens. "We moeten dit zeker bestuderen en de vele mogelijkheden benutten. Ik denk dan aan toerisme, maar ook aan de werking van de stadsdiensten. Een uitwisseling van enkele ambtenaren kan bijvoorbeeld heel leerrijk zijn en nuttige info opleveren”.

“Met het nieuwe stadsbestuur willen we zeker de relaties met de partnersteden verder uitbouwen. Contacten zijn heel belangrijk”, zegt schepen Himpe die sinds januari ook al een bezoek bracht aan de partnerstad Hotton in de Ardennen en Belle in Frankrijk. 

(Frank Meurisse)