Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegems Kerkplein loopt onder door hevig onweer

Het Nieuwsblad

29 juli 2013

Ook in de regio Roeselare-Izegem had de brandweer zaterdagochtend de handen vol door de overvloedige regen. Onder meer het kerkplein van Izegem liep onder. De huizen bleven gespaard.

Vooral de brandweer van Ardooie had zaterdag de handen vol met het beantwoorden van oproepen voor wateroverlast. De Lampernissestraat liep onder en moest worden afgesloten en in de Stationsstraat moest onder meer hulp worden geboden in café Kempenland.

'Het water stroomde van de hoger gelegen parking achter het café via de achterdeur de gang en de gelagzaal binnen', zegt uitbaatster Betty Demeyere. Die zette meteen alle meubels op een verhoog. 'Het is niet de eerste keer dat we dit meemaken, maar gelukkig bleef het dit keer beperkt tot een paar centimeter.' De brandweer bracht zandzakjes aan en pompte het water in de riolen.

Het klooster van de zusters in de Brugstraat werd getroffen door een blikseminslag maar er was geen schade aan de gebouwen. Elders moest een verstopte dakgoot worden gereinigd.

Ook langs de Ieperseweg in Staden was er een blikseminslag op een boom. Langs de Provincieweg in Westrozebeke belandde een wagen in de sloot, toen de bestuurder aan de kant wilde gaan staan tijdens de hevige neerslag. Niemand geraakte gewond.

De brandweer van Izegem kreeg zaterdagmorgen een achttal oproepen voor wateroverlast. Er werd uitgerukt naar plaatsen die vaak onderlopen bij hevige regen, zoals de Klijtstraat en de Brugstraat. Ook in het Vijverhof was er even watersnood.

Kerkplein loopt onder

Op het Kerkplein werd een pomp ingezet. De afvoerkolken zaten er verstopt, waardoor het water snel steeg. Voor de toegangsdeur van café 't Elfde Gebod werden preventief zandzakjes gelegd, het water stroomde er echter niet binnen.

'We hebben de problematiek van de wateroverlast op het Kerkplein doorgegeven aan Infrax. Er is een probleem met de rioleringen', zegt waarnemend burgemeester Kurt Himpe (N-VA). 'Infrax zal dit maandag (vandaag, nvdr.) bekijken.'

In Meulebeke moest de brandweer onder meer tussenkomen in een schrijnwerkerij in de Oostrozebekestraat toen de riolen het water niet konden slikken.

Tielt bleef gespaard van waterellende.

(Martin Tytgat en Frank Meurisse)