Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Huidig winterplan krijgt een onvoldoende op het rapport

Het Laatste Nieuws

23 januari 2013

Schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) meldde op de gemeenteraad dat het bestaande winterplan een onvoldoende krijgt. “In normale winteromstandigheden is dit plan misschien nuttig, maar bij een uitzonderlijke winterprik zoals nu krijgt dit plan een onvoldoende op het rapport.” Hij wil alvast een centraal meldpunt voor sneeuwproblemen invoeren.

“De stadsdiensten hebben grote inspanningen geleverd, maar er is nog werk aan de winkel”, beaamt Himpe. “Zo is er sinds zaterdag 12 januari 160 ton zout gestrooid en werden door de eigen diensten 280 uren gepresteerd voor het strooien en het sneeuwruimen.

Nieuw plan

De winterprik kostte tot nu toe ongeveer 23.000 euro. “Ondanks deze inspanningen hebben we wel bedenkingen bij het plan en is er een grondige evaluatie in de maak. Tegen de winterperiode 2013-2014 moet er een nieuw plan zijn dat efficiënter is op het vlak van capaciteit, veiligheid en mobiliteit. De capaciteit moet hoger, in eerste instantie door een grondige interne reorganisatie door te voeren. Ook de prioriteitenlijst moet geëvalueerd worden en aangepast indien nodig.”

Centraal meldpunt

Een maatregel die er alvast komt is de installatie van een centraal meldpunt voor sneeuwproblemen. Izegemnaars die problemen ondervinden met gladde wegen kunnen dan op een telefoonnummer of mailadres terecht. “Nu worden nog steeds allerhande diensten gecontacteerd”, aldus de schepen. “Met dat centraal punt verloopt de coördinatie beter en kan de situatie beter opgevolgd worden.”

Raadslid Geert Leenknecht (Open Vld) pleitte op de gemeenteraad ook voor een samenwerking met lokale landbouwers. “Die zouden, net zoals in Tielt, in loondienst de wegen sneeuw- en ijsvrij kunnen maken”, klonk het. Het stadsbestuur liet alvast weten dat ze die mogelijkheid zal onderzoeken.

Schepen Kurt Himpe in de Ketelstraat, een van de pijnpunten die hij in het nieuw winterplan wil aanpakken. (Foto Valentijn Dumoulein)

(Valentijn Dumoulein)