Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Herstelbeurt voor rotonde Dirk Martenslaan

Het Laatste Nieuws

28 september 2013

Midden oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met herstelwerken aan de rotonde op het kruispunt van de Dirk Martenslaan en de Gentsestraat. 

“Ongeveer tien jaar na de opening van deze doorgangsstraat stelden we vast dat de rand van de rotonde die aangelegd is in kasseien aan een grondig herstel toe was”, stelt schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (sp.a). “Vrachtwagens en bussen die de overrijdbare rand gebruiken, trekken bij het draaien de klinkers gewoon uit. Na een aantal ernstige schadegevallen hebben we AWV kunnen overtuigen om dit nu dringend aan te pakken. De nieuwe verharding wordt uitgevoerd in beton.”

De werken zullen ongeveer een week duren, maar badien moet de verharding nog drie weken drogen. Gedurende een maand zal het verkeer dan ook een wegomlegging moeten volgen.

“Deze rotonde is een belangrijke schakel in de mobiliteit", weet schepen Kurt Himpe (N-VA), bevoegd voor economie en mobiliteit. "Bovendien zijn er ook handelszaken in de buurt voor wie mobiliteit cruciaal is. Daarom blijft de rotonde open in twee rijrichtingen. Het verkeer komende van het centrum kan door naar Ingelmunster en eveneens naar de Dirk Martenslaan. Ook het verkeer komende van Ingelmunster kan naar de Dirk Martenslaan. Zwaar verkeer vanuit de Dirk Martenslaan kan echter niet naar de rotonde en zal via de centrale brug naar de brug van Emelgem worden omgeleid. Voor de wagens hebben we een kleine omleiding uitgestippeld via de Stationsstraat, Kruisstraat en Roeselaarsestraat."

(Charlotte Degezelle)