Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Heemkring Ten Mandere helpt Izegem met stadsarchief

Het Nieuwsblad

20 december 2013

Tijdens de opening van de tentoonstelling “Het gebeurde in Izegem in 1963” kondigde schepen van Archief Kurt Himpe (N-VA) aan dat de stad Izegem zal samenwerken met de heemkundige kring Ten Mandere voor het stadsarchief.

“De archiefwerking is al jaren een pijnpunt. Met het stadsbestuur willen we eindelijk werk maken van een degelijke werking. Door de samenwerking met Ten Mandere hebben we een aantal troeven. In de eerste plaats komt er een inventaris van de oude documenten. Er wordt nagegaan of sommige oude stukken zijn moeten gedigitaliseerd worden. Maar het is ook de bedoeling dat er onderzoekswerk gebeurt en dat er publicaties komen”, aldus schepen Himpe.

De samenwerking met Ten Mandere is enkel voor het oud archief. De stukken van de stadsdiensten komen niet in aanmerking. De heemkundige kring zal ook zorgen voor de  publiekswerking. Als externen oude documenten willen bestuderen voor bijvoorbeeld een scriptie, dan zal Ten Mandere die onderzoekers of studenten begeleiden. De stadsdiensten zullen zelf de komende maanden hun archief in orde brengen.

De tentoonstelling "Het gebeurde in Izegem in 1963" loopt nog tot en met 15 januari in de bibliotheek. Er wordt vooral met foto's teruggeblikt op vijftig jaar geleden. De expo is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib.

(Frank Meurisse)