Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Guldensporenprijs 2013 gaat naar bloemenzaak Duizendschoon

De Weekbode

12 juli 2013

De Guldensporenprijs 2013 gaat naar bloemenzaak Duizendschoon in de Vijfwegenstraat in Emelgem. "Omdat ze kozen voor een Nederlandstalige naam die bovendien nog verwijst naar een bloem uit het anjergeslacht", zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

Bloemenzaak "Duizendschoon" uit de Vijfwegenstraat 65 in Emelgem wint de Guldensporenprijs 2013. Schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) reikte die uit aan zaakvoerders Eric Vandenberghe en Evelien Denaduw op de officiële 11 juliviering van woensdag 10 juli in de Plantynzaal van de bibliotheek.

"Om eigenaars van handelszaken of bedrijven ertoe aan te zetten om te opteren voor een Nederlandstalige en/of een plaatsgebonden naam, wil het 11 julicomité en stad die zaken belonen met een prijs", aldus Kurt Himpe. "De naam moet origineel zijn, verwijzen naar de aard van de activiteit of de geschiedenis van de zaak of haar omgeving. "Duizendschoon" is in de eerste plaats een Nederlandstalige naam, maar ook een naam die verwijst naar de handelsactiviteit. Duizendschoon is immers een bloem uit het geslacht van de anjers".

Uit de familie van anjers

"De naam van onze zaak is inderdaad de naam van een bloem die in het Latijn dianthus heet", zeggen Eric en Evelien. "Een bloempje uit de familie van de anjers dat heel veel van de iets oudere mensen graag buiten in de tuin zetten. En het betekent uiteraard ook "duizend keer schoon", wat een mooie samenvatting is van wat in een bloemenzaak te krijgen is."

Eric en Evelien startten in oktober 2011 hun bloemenwinkel. "We hebben allebei een passie voor bloemen en planten en onze droom was om een eigen bloemenwinkel op te starten", vervolgen ze. "We volgden samen een opleiding meester-florist aan Syntra West in Roeselare en waren ook de eerste afgestudeerden in die richting. Na anderhalf jaar mogen we zeggen dat alles verloopt zoals we gepland hadden."

In 2007 werd de Guldensporenprijs voor de eerste keer uitgereikt en toen waren er drie winnaars: De Smaak, Den Bustle en 't Stil Ende. In 2009 sleept De Groene Dreve de prijs in de wacht en in 2011 was het de beurt aan café De Koornmarkt".

De eigenaars van Duizendschoon ontvingen een origineel uithangbord, dat ze nu aan hun gevel mogen hangen.

(Ivan Balliu)