Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen grand café in Eperon d'Or

Het Nieuwsblad

4 juni 2013

Het geplande ‘grand café’ verdwijnt uit de museumsite Eperon d’Or en maakt plaats voor een Huis van de Economie. De nieuwe meerderheid van N-VA en SP.A/Groen stuurt de plannen rond Eperon d’Or bij. In de gewezen schoenfabriek zijn momenteel grote werken aan de gang. Bedoeling is dat zowel het schoeisel- als het borstelmuseum daar in de toekomst samen een onderdak vinden. De werken zijn over verschillende fases gespreid. ‘De eerste plannen dateren van 2008’, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe. ‘Vermits de tweede fase nog in een ontwerpfase zit, hebben we aan de architecten gevraagd om er nog een aantal opportuniteiten in te verwerken.’

Eperon d’Or blijft een toeristisch recreatieve site, maar in het herwerkte concept maakt het ‘grand café’ plaats voor bureaus en een polyvalente ruimte die zowel voor vergaderingen van het Huis van de Economie als voor tijdelijke tentoonstellingen dienst zal kunnen doen.

De werken aan Eperon d’Or kosten 6,7 miljoen euro, het gewijzigde concept levert het nieuwe bestuur echter een besparing op van 285.000 euro. ‘Door het schrappen van het grand café vermijden we ook dat we de horeca in het handelscentrum, gelegen op een boogscheut van deze museumsite, concurrentie aandoen’, besluit schepen Kurt Himpe.

(Martin Tytgat)