Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Flatgebouw en winkeldpand in hoekpand op Korenmarkt

De Weekbode

25 oktober 2013

Het leegstaande gebouw op de hoek van Korenmarkt met de Nieuwstraat maakt in het voorjaar van 2014 plaats voor een appartementencomplex met een winkelruimte. Het verlaten pand zal ingeruild worden voor een gebouw met tien appartementen met garages en een winkelruimte van 700 vierkante meter op de gelijkvloerse verdieping. De invulling van de commerciŽle ruimte ligt nog niet vast, maar een superette of voedingszaak wordt door de ontwikkelaar Marc Van Honsebrouck niet uitgesloten.

Kleine supermarkt

De locatie was tot vorig jaar de uitvalsbasis van kapperszaak Di-Athos, dat er negen jaar lang actief was. Vorig jaar verhuisde de kapper naar de Marktstraat. Op de eerste en tweede verdieping zouden telkens vier appartementen ingericht worden. De derde en vierde verdieping zullen plaats bieden aan twee flats. De invulling van de winkelruimte moet nog vastgelegd worden, maar de mogelijkheid bestaat dat er een kleine supermarkt zal verschijnen. De sloop van het gebouw start vermoedelijk in januari 2014 en de bouwwerken moeten anderhalf jaar later klaar zijn.

Welkome aanvulling

Een initiatief dat het stadsbestuur alleen maar kan toejuichen, klinkt het bij schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA). "Iedere nieuwe zaak in het stadscentrum is goed nieuws. En de hoek van de Korenmarkt en de Nieuwstraat leent zich uitstekend om handel te voeren."

"Wij vernamen ook al de eigenaar met het idee speelt om er een kleine supermarkt in onder te brengen, dat zou een ideale invulling van het pand zijn. Tot 2008had je in de Marktstraat nog kruidenierszaak Miblo, waar later nog een GB Express in gevestigd werd. Maar twee jaar geleden hield ook die het voor bekeken en sindsdien is rond de Grote Markt geen superette meer te vinden. Net buiten het centrum vind je wel nog 't Zandbergske en Huis Vanassche en de grotere warenhuizen, maar een kleinere supermarkt in de onmiddellijke omgeving van de Grote Markt zou een welkome aanvulling zijn. Daar is inderdaad wel nood aan."

(Philippe Verhaest)