Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Fans bestormen uitbundig would-be Michael Jackson"

De Weekbode

25 oktober 2013

Donderdag 7 november brengt hypnotiseur Patrick Pickart voor het eerst een zaalshow in samenwerking met De Leest. "Dinsdag was er een eerste repetitie van die show waar een 150-tal vrijwilligers op afkwamen", aldus Geerwin Vandekerckhove. "Voor de meesten een ongelooflijke ervaring".

Ruim 120 vrijwilligers hadden zich ingeschreven om de repetitie van de zaalshow van hypnotiseur Patrick Pickart mee te maken en eventueel zelf gehypnotiseerd te worden. "Er kwamen er nog dertig meer naar de repetitie in het auditorium in de Kruisstraat", zegt cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove.

Twee jaar geleden kwam de hypnotiseur al eens naar de Zwarte Doos in de Leest. "Toen al was zijn manier van werken ons echt goed bevallen. Een man die ongelooflijk de techniek van hypnose beheerst. Hij leerde trouwens ook Tom Waes in het programma Tomtesteron hypnose aan en in het VTM-programma Het Lichaam van Coppens hypnotiseerde hij beide broers".

100 jaar terug in de tijd

"Patrick Pickart wilde eens een show creëren waar hij naar de culturele centra kon trekken en wij wilden daar vanuit het cultuurcentrum aan meewerken", gaat Geerwin verder. "Het wordt een zaalshow met een verhaal, waarin we 100 jaar in de tijd teruggaan, naar de tijd van Al Capone, de drooglegging in Amerika, enz.. "

"En het is een show met de boodschap dat mensen een goed gevoel kunnen hebben bij hypnose, een techniek die in de tijd van Rasti Rostelluin in een slecht daglicht werd gesteld. Steven Duyck doet de regie, onze technici maakten een lichtplan op".

Dergelijke show ineensteken vraagt uiteraard enkele voorbereidende repetities. "Voor die repetities heeft Patrick Pickart uiteraard vrijwilligers nodig net als een toneelstuk acteurs nodig heeft."

Marthe en Lauren

Drie van de 'slachtoffers' waren vriendinnen Marthe Dewitte en Lauren Vandepitte en cultuurschepen Kurt Himpe. "Ik geloofde helemaal niet in hypnose", zei Marthe (16). "Maar nu heb ik daar een andere mening over. Op de repetitie moesten Lauren en ik met beide handen naar voor staan alsof we een pistool in de hand hadden. Hij zou schroeven door onze vingers draaien. We waren toen nog maar onder gedeeltelijke hypnose. Daarna bracht hij ons onder volledige hypnose, zei dat we zo stijf als een plank waren en legde ons om beurten op twee schragen. In het begin was ik heel zenuwachtig, maar ik vertrouwde hem. En ik denk dat ik vooraf mijn hoofd volledig leegmaakte en alleen maar dacht aan wat er met mij zou gebeuren."

Schepen van Cultuur Kurt Himpe zag dat het goed was en wilde ook wel een keer ervaren wat hypnose was. Hij onderging dezelfde proef als de meisjes. "Een ongelooflijke ervaring", zegt Kurt. "In een paar seconden ben je als het ware weg van deze wereld. Maar ik besefte wel alles wat er gebeurde. Als hij zei dat ik zo stijf als een plank zou worden, hoorde ik dat en ik besefte ook dat ik op 2 schragen gelegd werd door de technici van De Leest. Maar je ondergaat dat en kunt er niets aan veranderen. Nadien deed hij me op de grond liggen en een laken over me trekken zoals ik dat in bed zou doen. Na de hypnose voelde ik me nog wel een tijdje suf, dat wel. Maar het blijft een unieke ervaring. Hoe hij het doet. Niet met trucs, dat verzeker ik u."

Zaal onder hypnose

Een ander schitterend repetitiemoment was het 'optreden' van Michael Jackson. Patrick Pickart bracht een dame onder hypnose die Michael Jackson speelde, zong en danste. De 'meester hypnotiseur' richtte zich toen tot de zaal en zei: jullie zijn fans van Michael en mogen bij hem op het podium gaan staan. Meteen stormden een vijftal mensen uit de zaal het podium op. Hoe hij die onder hypnose bracht is ons een raadsel!

De zaalshow met Patrick Pickart heeft plaats op donderdag 7 november in de schouwburg van Cultuurhuis de Leest. Een niet te missen spektakel !

(Ivan Balliu)