Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Europees bad in Belle

De Weekbode

13 september 2013

Eind juli trok Axelle Seynhaeve (16) naar Balleuil in Frankrijk om er deel te nemen aan een Europees uitwisselingsproject. De Izegemse werd er ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de Europese Unie en snoof er andere culturen op.

Axelle Seynhaeve woont in de Oude Ieperstraat op de Bosmolens en volgt jeugd- en gehandicaptenzorg aan Stella Maris in Kortrijk. Als enige Izegemse reageerde ze op een oproep voor een Europees Uitwisselingsproject dat in de Izegemse zusterstad Belle ofte Balleuil plaatsvond.

Samen met jongeren uit Polen en Duitsland werd Axelle er in de wondere wereld van de Europese Unie ondergedompeld. Van 20 tot 27 juli reisde ze naar Noord-Frankrijk af om er Izegem te vertegenwoordigen. "Het was een fantastische week", blikt Axelle terug. "Ik vond het een unieke kans om andere landen en culturen te leren kennen, terwijl ik daarvoor niet eens zo ver hoefde te reizen. Ik was wel de enige Nederlandstalige deelnemer aan het project", glimlacht ze.

Axelle kreeg er de kans om haar talen bij te schaven, maar trok ook op kajakavontuur, bezocht Rijsel, deed aan muurklimmen en beoefende er zowaar Belgische volksdansen. "En we mogen natuurlijk het slotfeestje niet vergeten", knipoogt ze. Begeleiders van dienst waren Walter Vandewaetere, Sofie Vermaut en Anita Bade.

Ook de stad Izegem is enthousiast over het project. "Wel jammer dat enkel Axelle zich inschreef", aldus schepen voor Externe Relaties Kurt Himpe (N-VA).

"Indien we de kans krijgen om zo'n project met onze zustersteden te organiseren, zouden we dat zeker doen. We zijn trouwens van plan om ons comité Externe Relaties wat meer in de kijker te plaatsen en de verbroederingsgedachte van onder het stof te halen."

(Philippe Verhaest)