Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Erfgoedpareltje krijgt promotie

De Streekkrant

1 mei 2013

Het private schrijnwerkersmuseum dat Pierre Vangroenweghe de voorbije drie jaar uitbouwde in een oud koetshuis, zal voortaan meer gepromoot worden door het stadsbestuur. het museum is een onbekend erfgoedpareltje en herbergt uniek schrijnwerkersmateriaal en prachtige houten creaties.

Pierre kon via zijn familie, een geslacht dat terug gaat tot de 17de eeuw, heel wat antiekewerktuigen en machines verzamelen. Zijn privémuseum in de Onze-Lieve-Vrouwestraat is het resultaat van die verzamelwoede. "Mensen maken hier kennis met tal van houten creaties, van art-decodeuren van oude stadsgebouwen tot een vitrine die nog dienst deed in het oude Patersklooster. Het was vaak prachtwerk dat ik van de sloop kon redden. In mijn atelier staan verder een antieke lintzaagmachine en een reeks werktuigen die ik persoonlijk oppoetste."

Het stadsbestuur wil het museum voortaan als toeristische troef promoten. "De info over het museum en de mogelijkheid tot bezoek worden toegevoegd aan onze stadswebsite", aldus burgemeester Bert Maertens en schepen Kurt Himpe. "Het is de bedoeling om in de toekomst, met de nieuwe museumsite Eperon d'Or en de komst van brouwerij Van Honsebrouck naar Emelgem toeristische arrangementen uit te werken, waarbij de horeca en handelaars zullen betrokken worden. Ook het schrijnwerkersmuseum zal daar zeker in worden opgenomen."

(VADU)