Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Economische raad wordt na 40 jaar grondig hervormd

Het Nieuwsblad

3 mei 2013

De economische raad zal voor het eerst sinds de oprichting veertig jaar geleden hervormd worden, dat heeft het gemeentebestuur beslist.

'Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen was er heel wat politieke aandacht voor de economische raad en een vraag om die te hervormen tot denktank', zegt schepen van Locale Economie Kurt Himpe (N-VA). 'In de eerste plaats worden alle economische sectoren in de algemene economische raad samengebracht, ook de landbouw. De raad bestaat voortaan uit drie cellen die de bedrijven, de kleinhandel en de land- en tuinbouw groeperen. Elke cel kan apart advies geven en werken rond specifieke thema's. De samenstelling van de cellen is aangepast aan de huidige economische situatie, waarbij bijvoorbeeld de logistieke sector, de horeca, de Actie Zelfstandig Izegem (AZI) en de marktkramers vertegenwoordigd zijn.'

De raad werd in september 1973 opgericht toen de stad zware klappen had gekregen door de teloorgang van de schoen- en borstelnijverheid. De voeding en de houtverwerkende industrie konden een deel van die klappen opvangen. De raad kreeg de taak om een oplossing te zoeken voor bestaande of opdoemende werkloosheid. '40 jaar na de oprichting was de economische raad aan een nieuwe adem toe. Met de hervorming hopen we gewapend te zijn voor mogelijke problemen en de economische toekomst van de stad', aldus Himpe.

(Frank Meurisse)