Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Dringende ingrepen carpoolparking blijven uit

Het Nieuwsblad

6 november 2013

De carpoolparking onder de E403 langs de Noordkaai blijft voor beroering zorgen. Het blijkt nu ook onmogelijk de parking te verlaten.

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) en Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) vragen Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) om dringend ingrepen uit te voeren aan de carpoolparking in Izegem.

“Eerder bleek al dat de carpoolparking op de grens tussen Izegem en Roeselare van alle West-Vlaamse carpoolparkings procentueel het meest bezet was. In 2012 was dit 104 procent. Vlaams minister Crevits antwoordde op een eerdere parlementaire vraag dat er een studieopdracht is gegeven voor de opmaak van een prioriteitenlijst voor de West-Vlaamse carpoolparkings."

Niet netjes

Maar uit bevindingen van de gebruikers van de Izegemse carpoolparking blijkt dat er toch wel heel wat aan de hand is. Zo is het voor wie de parking op of af wil rijden schier onmogelijk zich tussen het verkeer op de Noordkaai te begeven. "Blijkbaar wacht men echt wel die studieopdracht af, maar de investeringen in de Izegemse carpoolparking blijven uit. Zo is ook de markering van de parkeerplaatsen zo goed als helemaal verdwenen, waardoor de autobestuurders de wagens niet meer in de afgebakende zones plaatsen en er nog minder parkeerplaatsen zijn. Ook de netheid van de parking laat te wensen over. en wie de wagen op de parking onder de brug van de E403 achterlaat, vindt de wagen na een regenbui vuil terug, want het water loopt gewoon van de brug. Als je het autoverkeer wil verminderen, dan is het wenselijk dat er ook geďnvesteerd wordt in de carpoolparkings. De genoemde perikelen stimuleren het gebruik van die parking uiteraard niet", aldus nog Himpe.

(Frank Meurisse)