Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

De Leest brengt Izegem in trance

Het Nieuwsblad

24 oktober 2013

De Leest rijgt de successen aan elkaar. Alleen een grootschalige eigen productie ontbreekt nog. Het Cultuurhuis gaat hiervoor scheep met hypnotiseur Patrick Pickart. De samenwerking moet leiden tot een complete theatershow.

De Leest streeft er niet naar Izegemnaars te hypnotiseren om hen zo naar het cultuurcentrum te lokken. Dat doet de bevolking al massaal.

‘We willen voor het eerst zelf een productie klaarstomen met ons cultuurhuis’, legt Geerwin Vandekerckhove van De Leest uit. ‘Een productie waarmee we dan zelf langs cultuurcentra en zalen kunnen trekken.’

Om de productie vorm te geven, gaat De Leest scheep met hypnotiseur Patrick Pickart.

‘Niet om een hypnoseshow te brengen waarvan je er dertien in een dozijn hebt’, verzekert Vandkerckhove. ‘Wel om, voor ons land, iets te brengen dat onuitgegeven is: een theatershow waarin hypnose geïntegreerd is. De rode draad zal Terug in de tijd zijn. We willen tot honderd jaar terugkeren.’

Er was dinsdagavond een ‘test’ in auditorium Herman Roelstraete. Om te zien hoe de show vorm kan krijgen, werd een oproep gelanceerd tot vrijwilligers. ‘We hoopten er veertig te vinden, het werden er 150. Iedereen loopt warm voor dit thema’, stelt Geerwin Vandekerckhove vast.

Marthe Dewitte en Lauren Vandepitte, beiden 16, meldden zich als proefkonijn.

‘We hebben al een en ander gehoord over hypnose en het ook wel eens gezien, maar zelf werden we nog nooit gehypnotiseerd. We zijn best wel wat zenuwachtig’, zegt Lauren.

Marthe: ‘Morgen hebben we een toets. Misschien kan de hypnotiseur ons de antwoorden influisteren...’

Hun woorden waren nog niet koud of Patrick Pickart had de twee al in trance gebracht. ‘Met enkele eenvoudige oefeningen kijken we wie in het publiek vatbaar is voor hypnose. Dat maakt elke show wel wat spannend, we werken uiteraard telkens met een ander publiek. Het is telkens van nul beginnen.’

Ook schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) ging behoorlijk snel voor de bijl. Hij werd op twee schragen gelegd. ‘Vreemd, je beseft wel alles, maar toch lukt het om daar zonder plooien te blijven liggen’, ervoer hij.

Uiteindelijk kon Pickart wel de meeste aanwezigen hypnotiseren, zelfs een flink deel van de zaal in een keer.

De betrokken partijen waren na afloop heel enthousiast. ‘We weten nu wat mogelijk is en kunnen het geheel optimaal vorm geven’, zegt regisseur Steven Duyck.

(Frank Meurisse)