Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Cultuurschepen onder hypnose

Het Laatste Nieuws

24 oktober 2013

Patrick Pickart heeft bij de voorstelling van een nieuwe hypnoseshow cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA) gehypnotiseerd. De schepen werd eerst als stijve plank op twee schragen geplaatst en zakte later als een slappe vod in elkaar. "Heel vreemd om mee te maken, maar wel ontspannend", zei Himpe achteraf.

De Stedelijke Academie voor Muziek en Woord werd dinsdagavond omgetoverd tot proefruimte voor hypnotiseur Patrick Pickart, die eerder al te gast was in programma's als Tomtesterom en recent nog Het Lichaam van Coppens. Samen met cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove en regisseur Steven Duyck uit Izegem werkt Pickart al een tijdje aan een zaalshow die hem langs de Belgische theaterzalen moet voeren.

Ontspannend

Schepen Kurt Himpe liet zich net voor de eerste repetitie overtuigen om mee te werken. "Nochtans was ik niet van plan er aan deel te nemen, maar mijn nieuwsgierigheid was te groot", geeft de cultuurschepen toe. Hij kroop op het podium en in een mum van tijd luisterde hij gewillig naar Pickart en werd hij als levende plank op twee schragen gelegd. Wat later zakte hij als een slappe vod in elkaar toen de hypnotiseur hem opdroeg te slapen." Het was een vreemde ervaring", beaamde Himpe achteraf. "Je beseft dat je dingen doet die je eigenlijk niet wil doen. Je hoort alles wel, maar laat het gebeuren. Ik heb nochtans last van rugpijn, maar na die stunt voelde ik daar niks van. Normaal zou ik nooit zo als een plank ergens op kunnen liggen. Toen ik achteraf de foto's zag, moet ik wel toegeven dat het er beangstigend uitzag. Maar eigenlijk was dit best wel ontspannend. Ik kon niet geloven dat ik dit gedaan had."

In trance

Ook vriendinnen Marthe Dewitte en Lauren Vandepitte lieten zich hypnotiseren. "Het was de eerste keer dat we dit deden en het lukte meteen. We dachten dat we in ons bed lagen en beseften niet dat we op een podium stonden. We luisterden naar zijn stem en plots werden we wakker op de grond. Het was wel fascinerend." Ondergetekende woonde de repetitie ook bij en hoewel ik mezelf een gezonde dosis scepsis toedicht, moet ik beamen dat hier geen trucs mee gemoeid zijn. Wie zich ontspande en concentreerde op de stem van Pickart bevond zich al vlug in een trance. Bij de oefening op een volle zaal liet ik me ook even gaan en voelde ik me opmerkelijker ontspannen, maar in een trance raakte ik niet. Een meisje links van me was er wel vatbaar voor en deed enthousiast mee met de opdrachten. Het illustreert dat iedereen die er open voor staat, onder hypnose kan worden gebracht. "Die apotheose waarbij ik een volle zaal probeer te hypnotiseren, is niet evident", zegt Patrick Pickart. "Twintig tot veertig personen gaan er telkens wel in op. Veel mensen staan daar argwanend over, maar hypnose werkt alleen als iemand er voor open staat. Mensen met kopzorgen of een gebrek aan concentratie kan ik niet hypnotiseren."

Wie het zelf wil meemaken, kan op 7 november om 20.30 uur naar de première in De Leest. Tickets te koop op 051/33.76.10 of via info@deleest.be.

(Valentijn Dumoulein)