Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Carpoolparking moet beter"

De Weekbode

8 november 2013

Het gaat niet goed met de carpoolparking onder de brug van de E403, langs de Noordkaai op de grens van Roeselare met Izegem. "Er moeten dringend ingrepen komen naar capaciteit en veiligheid", zeggen Kurt Himpe en Wilfried Vandaele van N-VA.

De beide politici doen een oproep aan mobiliteitsminister Crevits om dringend in te grijpen. "Op een eerdere parlementaire vraag antwoordde de minister dat er een studieopdracht is gegeven voor de opmaak van een prioriteitenlijst voor de West-Vlaamse carpoolparkings. Maar ondertussen blijven de investeringen aan de parking wel uit. Zo is de markering van de parkeerplaatsen zo goed als helemaal verdwenen, waardoor de autobestuurders de wagens niet meer in de afgebakende zones plaatsen en er nog minder parkeerplaatsen zijn. Ook de netheid van de parking laat te wensen over en wie de wagen op de parking achterlaat, vindt hem na een regenbui vuil terug, door het water dat van de brug loopt".

"Maar uit hetgeen we vernemen van de dagelijkse gebruikers van de parking, maken we ook op dat de parking, die volgens de officiŽle cijfers een bezettingsgraad heeft van 104 (!) %,ook heel verkeersonveilig is. Want het is voor wie de parking wil afrijden haast onmogelijk om zich tussen het drukke verkeer op Noordkaai te wurmen. Wat uiteraard het carpoolen niet simuleert".

(Jos Remaut)