Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bijkomend parkeerverbod in de Kouterweg

Het Nieuwsblad

14 augustus 2013

Het stadsbestuur breidt in de Kouterweg het parkeerverbod uit. Na de heraanleg is de straat smaller geworden. Een gedeeltelijk parkeerverbod moest de doorgang blijven garanderen, maar dat wordt nog uitgebreid.

Sinds de heraanleg is de rijbaan in de Kouterweg een stuk smaller geworden. Als auto's langs beide kanten parkeren, kunnen geen vrachtwagens meer door. ‘En dus ook geen brandweerwagens of vuilniswagens’, trokken enkele bewoners aan de alarmbel.

Daarop nam de intussen nieuwe bestuurscoalitie tijdelijke maatregelen waarbij in bepaalde delen maar aan één kant meer geparkeerd mag worden. Intussen zijn die delen nog uitgebreid met het stuk Kouterweg tussen de Reperstraat en de Hugo Verrieststraat. ‘We hebben die uitbreiding ingevoerd omwille van de vele problemen’, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). ‘Spiegels werden afgereden, wagens raakten beschadigd en vrachtwagens hadden onvoldoende vrije ruimte om door te rijden.’

Omwonenden werden ’s ochtends vroeg om 5 uur uit hun bed gehaald door vrachtwagenbestuurders met de vraag om hun wagen te verplaatsen. Als een vrachtwagen de Reperstraat via de rotonde aan de centrale brug inrijdt, dan is de Kouterweg de enige manier om weg te geraken.

‘Na de heraanleg van de Kouterweg tijdens de vorige bestuursperiode is de rijweg smaller geworden. Ik wil met deze testperiode een oplossing zoeken want de voetpaden opnieuw aanleggen is omwille van financiële redenen geen optie. Er was vanaf 1 juni al een tijdelijke maatregel in bepaalde delen van de Kouterweg. We hebben nu beslist om dat ook te doen in het deel tussen de Reperstraat en de Hugo Verrieststraat. Die testperiode loopt nog tot 1 december. Dan zullen de bewoners uit de Kouterweg, maar ook uit de zijstraten, een antwoordformulier in de bus krijgen om een evaluatie op te maken. Daarbij wordt gepolst naar de ervaring in verband met het parkeren, want uiteraard zorgt een parkeerverbod aan één kant van de weg voor minder parkeerruimte. We willen ook weten of de keuze van de vrije kant goed is en wat de bevindingen zijn in verband met de snelheid van de wagens. Door het parkeerverbod aan één kant is er nu wel voldoende vrije ruimte, maar dat zorgt er ook voor dat er sneller gereden wordt in de Kouterweg. Aan de hand van de evaluatie zal de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit oordelen welke aanpassingen er definitief kunnen en moeten’, besluit Himpe.

(Frank Meurisse)