Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bibliotheek Izegem start met automatisch uitleensysteem

www.focus-wtv.be

8 oktober 2013

De Izegemse gemeenteraad keurde de levering en installatie van een automatiseringssysteem voor de stedelijke bibliotheek goed.

Het huidige uitleensysteem van de stedelijke bibliotheek van Izegem dateert van 1996 en is volgens schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA) zo goed als versleten. "Heel wat bibliotheken zijn al overgeschakeld naar een radiogestuurde identificatiemethode en nu stappen wij ook in", zegt hij. "Met het zelfscansysteem kan de bibliotheekbezoeker zelf boeken uitlenen, inleveren en ook verlengen." Op die manier is er voor het bibliotheekpersoneel ook meer tijd om de bibgebruikers te helpen.

Het nieuwe systeem heet erg gebruiksvriendelijk te zijn. "Maar we voorzien wel een overgangsperiode om gebruikers bij te staan." Het autoamtische scansysteem kost om en bij de 60.000 euro. "We krijgen een subsidie van 20.000 euro van de provincie en aangezien er met de bibliotheken van Oostrozebeke en Zwevegem een groepsaankoop op poten gezet werd, kunnen we nog eens op 5.000 extra subsidie rekenen."

(PVH)