Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bewoners denken mee na over werken

Het Nieuwsblad

3 september 2013

Naar aanleiding van de geplande werken in de Vijfwegenstraat en een deel van de Kachtemsestraat, voerde het stadsbestuur een enquête uit bij de bewoners. Met hun op- merkingen wordt in de mate van het mogelijke rekening gehouden.

In de Vijfwegenstraat en de Kachtemsestraat zijn ingrijpende wegenwerken gepland. Er worden rioleringswerken uitgevoerd en op het kruispunt de Vijfwegen wordt een rotonde aangelegd. Vooraleer de plannen vorm krijgen, wilde het bestuur de mening van de omwonenden kennen. "We hielden een enquête", zeggen schepen van Openbare werken Kurt Grymonprez (SP.A) en schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). Bijna de helft van de bewoners en de handelaars uit de betrokken straten bezorgde ons een antwoord. "Het toont aan dat de mensen mee willen denken over de heraanleg van hun straat."

Uit de enquêtes blijkt dat de bewoners van de Vijfwegenstraat de huidige voetpaden op sommige plaatsen te smal vinden. Ze willen ook dat het parkeerregime bestudeerd wordt. Volgens de bewoners zou een fietspad wenselijk zijn, maar ze beseffen dat dit waarschijnlijk niet te combineren is met het behoud van voldoende parkeerplaatsen en als ze moeten kiezen, gaat hun voorkeur uit naar parkeerstroken.

"Met die parkeerplaatsen staat of valt de kleinhandel hier in de straat", zegt Eric Vandenberghe, die bloemenzaak Duizendschoon uitbaat in de Vijfwegenstraat nabij het kruispunt. "Op korte tijd zijn hier drie zaken bijgekomen. We drukten dan ook de wens uit om in voldoende parkeerplaatsen te voorzien en ook in ruimte voor kortparkeren".

Volgens Vandenberghe verzacht de enquête de pil van de werken. "We zijn amper twee jaar bezig en werken zijn nooit prettig, maar we hebben het gevoel dat naar ons geluisterd wordt", zegt hij.

Kachtemsestraat

In de Kachtemsestraat willen de bewoners dan weer graag een afscheiding van het fiets- en autoverkeer en dit aan beide zijden van de straat. Ze opteren ook voor een verhoogd fietspad of een fietspad in een andere kleur dan het voetpad. Er is volgens de bewoners voldoende parkeerruimte. In beide straten vragen de bewoners ook aandacht voor de snelheid.

De resultaten werden intussen teruggekoppeld naar de bewoners. Ook de ontwerper kreeg de antwoordformulieren en kan nu aan de slag. Later zullen de bewoners worden uitgenodigd voor een inspraak- en informatievergadering’, zegt schepen Grymonprez nog.

(Frank Meurisse)