Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Verkeersinfrastructuur blijft politiek beroeren

Het Nieuwsblad

23 juni 2012

Raadslid Kurt Himpe (N-VA) kaart in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit van 28 juni het eenrichtingsverkeer in de Mandelstraat en de Camiel Ameyestraat aan. "Uit getuigenissen blijkt dat het eenrichtingsverkeer niet nageleefd wordt."

"Per dag rijden er veel wagens vanuit de Roeselaarsestraat de Mandelstraat in. Dat het niet om een eenmalig feit gaat, blijkt uit de verhalen van de straatbewoners en ook uit fotomateriaal. Zo reden er op zaterdag 16 juni al vier wagens tegen de rijrichting de Mandelstraat in", zegt raadslid Kurt Himpe. "Er zijn foto's ter beschikking van een hele week en ook daaruit blijkt dat de opmerking van de buurtbewoners niet overdreven is."

De nieuwe verkeerssituatie is nu al een hele tijd van toepassing. Het blijft vreemd dat bestuurders toch nog tegen de richting in rijden. Himpe: "Blijkbaar zijn de kaarten op de gps'en nog niet aangepast. Buurtbewoners stellen voor om aan de kant van het kruispunt met de Roeselaarsestraat duidelijker aan te geven dat de straat niet mag ingereden worden."

"Na contact met de politie werd hetzelfde voorgesteld", zegt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Dirk Van Walleghem (CD&V). "We hebben ook de politie controles laten doen. Bij hen blijkt één geval bekend van een voertuig dat de Mandelstraat aan de verkeerde kant indraaide."

Gentseheerweg

Op diezelfde commissie donderdag komt ook de Gentseheerweg ter sprake. Nadat de discussie over de asverschuiving op de grens met Ingelmunster wat weggeëbd is, zijn nu vier verkeerskussens die tussen de wegversmalling en de rotonde zijn aangebracht, het gespreksonderwerp. Buren klagen over de lawaaihinder die de kussens met zich meebrengen. Weggebruikers vinden het dan weer niet kunnen dat die vertragingsmaatregelen er zomaar zonder aankondigingsbord liggen.

50 km per uur

"De snelheid werd een tijd geleden teruggebracht naar 50km per uur, dit op vraag van De Lijn omdat er een bushalte is", aldus schepen Van Walleghem. "De weg is eigendom van AWV. De commissie van Openbare Werken en Mobiliteit gaf eerder al negatief advies voor verkeersvertragende maatregelen, maar die zijn er nu toch. Blijkbaar wil AWV evalueren welk effect dit heeft op de snelheid in de straat. Vrijdag zitten we met die mensen samen."

(Frank Meurisse)