Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad zet paaltjes om racers op trage weg te weren

Het Nieuwsblad

26 juli 2012

De commissie Openbare Werken en Mobiliteit van de Izegemse gemeenteraad heeft beslist om paaltjes of een beugel te plaatsen aan de trage weg die door de Merelwijk loopt.

Ze doen dat nadat enkele bewoners bij het gemeentebestuur kwamen klagen. Ze zijn het snelle verkeer op die trage weg meer dan beu.

"De weg wordt steeds meer gebruikt als racecircuit", vertelt Kurt Himpe (N-VA), lid van de commissie. "Zo'n trage weg door de wijk, die ook door de Tuinwijk in Emelgem loopt, is ideaal voor de fietsers en voetgangers. Maar de laatste tijd rijden er ook quads en bromfietsers door de verbinding. De buurtbewoners melden zelfs dat de trage weg ook gebruikt wordt om met paarden en koetsen te rijden en dat is helemaal niet de bedoeling."

Toch beseft de politicus dat enkele paaltjes of een beugel niet alles zullen oplossen. Want omdat ook mensen met een buggy of een rolstoel moeten kunnen passeren, zal het pad niet hermetisch afgesloten worden voor alle voertuigen groter dan een fiets. Hierdoor zullen bromfietsen nog altijd kunnen passeren. "We willen met die paaltjes duidelijk maken dat je de trage weg niet zomaar mag oprijden met alles, want nu is er eigenlijk niets dat de mensen daar attent op maakt of de mensen moet tegenhouden."

Volgens Himpe zullen de paaltjes er snel staan.

(Randy De Clercq)