Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Snelheidsbeperking op Gentseheerweg

Het Laatste Nieuws

6 januari 2012

Het stadsbestuur en het Vlaamse Gewest hebben beslist de snelheid op de Gentseheerweg in Izegem tussen de bebouwde kom en de grens met Ingelmunster terug te brengen van 70 naar 50 kilometer per uur. De beslissing komt er om eenduidigheid over het traject te garanderen en omdat De Lijn in dat deel van de straat een bushalte installeert waarbij de bussen zullen stoppen op de openbare weg. Op de grens met Ingelmunster werd ook een middengeleider geďnstalleerd. Ter ondersteuning van het snelheidsregime werden ook extra rijbaankussens aangebracht, al is dat niet naar de zin van Kurt Himpe (N-VA) en Kurt Windels (De Brug). "Vooral omdat Izegem geen goede ervaring heeft met rijbaankussens. Er werden er in de Dirk Martenslaan al eens kussens aangelegd en al snel bleek dat de situatie gevaarlijker werd. Ze werden dan ook snel verwijderd. Bovendien zijn rijbaankussens gevaarlijk voor motorrijders." 

Kurt Windels zal tijdens de gemeenteraadszitting van 17 januari aan het Ingelmunsterse gemeentebestuur vragen of het Agentschap Wegen en Verkeer ook plannen heeft om rijbaankussens in Ingelmunster aan te leggen. "De argumenten die Izegem naar voor schuift, zijn ook aan de andere kant van de asverschuiving van toepassing", meent Windels. 

De Izegemse Commissie zal de opmerkingen aan AWV bezorgen en hoopt dat er andere maatregelen genomen worden om de nieuwe snelheidsbeperking van 50 per uur af te dwingen.

(Valentijn Dumoulein)