Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Rotondes op N36 overbelast

Het Laatste Nieuws

6 april 2012

Uit verkeerstellingen die uitgevoerd werden op vraag van Izegems raadslid Kurt Himpe (N-VA) blijkt dat alle rotones op de N36 Rijksweg overbelast of kritisch verzadigd zijn. Eind vorig jaar werden de tellingen uitgevoerd door het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV).

 De rotonde aan het kruispunt van de N36 en Krekelmotestraat/Leenstraat is tijdens de avondspits overbelast en in de ochtendspits is de verzadiging er kritisch. De N36 is er de belangrijkste verkeersstroom. De stad maakte wel al eerder bekend dat er voor deze rotonde plannen zijn voor een grondige aanpassing waardoor de rotonde ondertunneld zal worden voor het doorgaand verkeer op de N36. Ook de rotonde ter hoogte van de Burgemeester Vandenbogaerdelaan is tijdens de avondspits overbelast en tijdens de ochtendspits kritisch verzadigd. Volgens de tellingen van AWV is de wachttijd op de N36 er dan wel beperkt. De rotonde op het kruispunt van de N36 en de Kortrijksestraat is voor de verkeersstroom van de N36 zowel 's morgens als 's avonds overbelast. 

Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) vroeg Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) of er aanpassingen uitgevoerd zullen worden aan de rotondes. Volgens de minister zullen verschillende aspecten zoals de verkeersafwikkeling, verkeersveiligheid en ruimtelijke en technische randvoorwaarden bepalen of er aanpassingen komen. In functie van de beschikbare middelen zouden de knelpunten dan op termijn aangepakt worden.

(Valentijn Dumoulein)