Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Plannen Centrumbrug drijven wig in Izegem

Het Nieuwsblad

5 september 2012

Het stadsbestuur wil het ruimtelijk structuurplan herzien. Een van de pijlers is de herinrichting van de stationsomgeving en die plannen liggen de oppositie zwaar op de maag.

Na twaalf jaar vindt het stadsbestuur van Izegem de tijd rijp om het ruimtelijk structuurplan te herzien en aan te passen aan de nieuwe realiteit.

'Meteen kunnen we een aantal knelpunten oplossen', zei schepen Joris Claeys (CD&V) op de gemeenteraad. Zo wordt ruimte voorzien voor de uitbreiding van de jachthaven en voor de aanleg van nieuwe voetbalvelden aan de Vageweenstraat en de Egaalstraat in Kachtem. Ook voor het nieuwe containerpark is een locatie gevonden op het nieuwe bedrijventerrein aan de Kachtembrug.

Centrumbrug

Cruciaal in het nieuwe plan is de herinrichting van de stationsomgeving en die blijft koren op de molen van de oppositie.

'De Centrumbrug afsluiten kan alleen als de spooroverweg aan de Century open blijft en als de verkeerscirculatie in het stadscentrum opnieuw bekeken wordt', zegt Kurt Himpe (N-VA). Maar Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) sprak nog hardere taal. 'De stad laat zich helemaal meeslepen door de NMBS, maar het grootste gedeelte van de Izegemse bevolking maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van de stad. Als de plannen doorgaan, dan draait dit uit op een ramp voor handel en horeca.'

Ook NoŽl Vansteeland (Open-VLD) noemt het afbreken van de brug 'de blunder van de eeuw' en Vlaams Belang wil eerst een referendum.

Maar schepen van Openbare Werken Dirk Van Walleghem (CD&V) benadrukte dat de herinrichting van de stationsbuurt net de leefbaarheid in het stadscentrum ten goede zal komen en dat er nog niets definitief beslist is.

(Martin Tytgat)