Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Oude glorie als schoenenstad herstellen"

Het Laatste Nieuws

28 maart 2012

N-VA wil Izegem terug op de kaart zetten als dé schoenenstad bij uitstek, zoals het vroeger ooit was. De partij wil in het centrum een ruim aanbod van winkels die schoenen en lederwaren verkopen en dat gegeven koppelen aan het nieuwe schoenen- en borstelmuseum Eperon d'Or. De idee komt hoofdzakelijk van de nieuwe N-VA-kandidaat Jean-Pierre Barbe.

N-VA stelde gisteren Jean-Pierre Barbe (60) voor als een van de nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Hij startte in 1975 met zijn vrouw de kledingzaak Jeans-Boetiek op, de voorganger van Focus Brandstore", zegt lijsttrekker Bert Maertens. "Hij verkocht zijn zaak in 2009 en is altijd geboeid geweest door de politiek. Duidelijk een man met ambitie en visie over het handelsleven. Hij wil vooral meewerken aan de uitbouw van een strikt financieel beleid."

Toeristische trekpleister

Om zijn inbreng te illustreren, komt de partij al meteen op de proppen met een denkpiste die grotendeels door hem is bedacht. Het verhaal van Izegem als historische schoenenstad is voor de partij het uitgangspunt om de stad meer op de kaart te zetten. "Onze stad moet zijn eigen, unieke verhaal schrijven en daarom stellen we voor een ruim aanbod te ontwikkelen van winkels die schoenen en lederwaren verkopen. Deze niche kan klanten naar de stad lokken waar alle andere handels- en horecazaken baat bij hebben. Koppel dat plan aan de toeristische trekpleister die Eperon d'Or zal worden en je hebt een win-win-situatie voor de lokale economie en het toerisme. Als we de oude glorie van Izegem als schoenenstad herstellen, creëert dat veel kansen." N-VA denkt onder andere aan een winkelwandelroute vanuit het museum, vouchers waarmee bezoekers aankopen kunnen doen en de promotie van de vele cafés en restaurants in het centrum. De partij benadrukt dat het een verhaal op lange termijn kan worden, maar is overtuigd van de slaagkansen.

Andere hete hangijzers

In het actieplan van N-VA zitten ook enkele andere hete hangijzers, zoals de aanpak van de leegstand en betere communicatie tussen handelaars en het bestuur. De partij verwijst onder andere naar een doorgroeiwinkel, waarbij de stad een leegstaand pand doorverhuurt aan starters en rakelt ook de piste van een centrummanager terug op. Ook een uitbouw van een Huis van de Economie, een fysiek en digitaal loket waar ondernemers terecht kunnen met vragen, is voor de partij prioritair. "Een ideale locatie zou de bib zijn", vinden raadsleden Kurt Himpe en Filip Motte. "De openingsuren zijn afgestemd op handelaars en ze kan een netwerkruimte bij uitstek vormen. Ook voor evenementen en thema-avonden kan het een uitstekend decor zijn." Tenslotte wil de partij een actievere rol voor de schepen van Lokale Economie als handelsvertegenwoordiger van de stad.

(Valentijn Dumoulein)