Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ook nieuwe windturbine zorgt voor hinder in Kachtem

www.wtv.be

1 juni 2012

De Izegemse deelgemeente Kachtem had al heel wat te lijden onder de windturbines die op de Izegemse industriezone staan, nu blijkt dat de nieuwe Aspiravi-windmolen ook voor geluidshinder en slagschaduw zorgt. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) bindt de kat de bel aan. Hij staaft dit met een filmpje.

Het is al een tijd geleden dat er nieuws te rapen viel over de windturbines in Kachtem. “Maar dat wil helemaal niet zeggen dat de buurtbewoners geen hinder meer ondervinden,” aldus gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA).

“De windturbine van Aspiravi die het dichtst bij de Haverhofwijk geplaatst werd, zorgt wel degelijk voor hinder en dat blijkt zeer duidelijk uit filmbeelden die vorige maand opgenomen werden."

"Voorstudies en plannen van de exploitant stelden dat er door de afstand tussen de windturbines langs het kanaal en de woonzone in Kachtem geen slagschaduwhinder zou zijn. Zo werd het verteld tijdens een infovergadering in 2009. Volgens de exploitant was de locatie zelfs ideaal. De windturbines stonden er pas of tijdens de proefperiode bleek al dat er hinder was, hinder die tot zelfs in de Hogestraat merkbaar is", stelt raadslid Himpe.

"De eerste zonnige periode dit jaar was alvast geen leuke ervaring voor buurtbewoners. Rolluiken naar beneden, lawaaihinder als je in de tuin bent..., leuk is natuurlijk anders. En dan moeten de buurtbewoners nog investeringen doen, want als de rolluiken niet helemaal dicht gaan, dan blijft de slagschaduw gewoon voor hinder zorgen in de woning. Het leven zoals het is, maar sommige buurtbewoners hadden zich het leven anders voorgesteld."

(Wouter Vander Stricht)