Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil (mee)besturen

Het Nieuwsblad

21 juni 2012

Na SP.A-Groen en CD&V is N-VA de derde partij die een volledige lijst voorstelt. Volksvertegenwoordiger Bert Maertens trekt de lijst, terwijl Vlaams minister Geert Bourgeois duwt. "Daartussen prijken 27 kandidaten die een mooie mix vertegenwoordigen van leeftijd, activiteiten en woonplaats. We trekken ook volop de kaart van de deelgemeenten", zeggen Bert Maertens en afdelingsvoorzitter Nick Verschoot. "Zes kandidaten zijn jonger dan 30."

De partij komt heel ambitieus uit de hoek. "Vijftien mensen zijn nieuw op onze lijst. De eerste nieuwkomer, Caroline Martens, vind je al op de vierde plaats." Trui Tytgat staat tweede, Kurt Himpe derde.

Het creëren van een aantrekkelijk stadscentrum waar het goed is om te winkelen en te wonen, een sterker veiligheidsbeleid en een voorzichtiger financieel beleid dat ruimte biedt voor de huisvesting van zorgbehoevende bejaarden en voor meer kinderopvangmogelijkheden zijn speerpunten voor de partij. In de gemeenteraad heeft N-VA momenteel zes zitjes. "Ons doel is vooruitgang boeken op dat vlak. We willen ons profileren als het alternatief voor de huidige meerderheidspartijen."

(Frank Meurisse)