Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA mikt op twee zetels

De Weekbode

20 april 2012

Uittredend provincieraadslid Kristof Pillaert uit Hooglede zal de N-VA-provincieraadslijst trekken voor het district Roeselare-Izegem. De partij hoopt in dit district twee van de negen zetels te bemachtigen.

Kristof Pillaert (43) is de zoon van oud-burgemeester Jean-Pierre Pillaert uit Hooglede en zetelt al sinds 2001 in de provincieraad. De vorige keer, in 2006, werd hij met 1.046 voorkeurstemmen verkozen als kopman van de CD&V/N-VA-kartellijst van het district Izegem en op vandaag is hij in de provincieraad één van de vier N-VA'ers in de kartelfractie. Niet dat we hem daar veel gehoord hebben. 'Tot aan de verkiezingen blijven we nog loyale partners van het kartel, maar wel koele minnaars van de provincie als bestuursniveau. En achter de schermen zijn we toch wel behoorlijk actief geweest, ook al om bepaalde dingen tegen te houden waar we echt niet konden achter staan.' Niettemin gooit N-VA zich enthousiast in de kiesstrijd. 'We geloven in onze eigen sterkte en mikken resoluut op twee van de negen zetels', aldus Pillaert. Voor hem is de samenvoeging van de districten Roeselare en Izegem alvast een opportuniteit, want nu kunnen ze ook in Roeselare voor hem stemmen.

Alle andere kandidaten zijn nieuw in vergelijking met 2006, maar dat is uiteraard vooral een uitvloeisel van het feit dat men niet meer in kartel met de CD&V opkomt. Een aantal onder hen zijn overigens helemaal geen onbekenden in hun gemeente en hebben binnen de partij al een behoorlijke staat van dienst. Zoals de nummer 2 bijvoorbeeld, Mieke Van Hootegem (49), de N-VA-voorzitster van Roeselare. Op 3 staat. Bart Clicque (48) uit Ledegem, waar hij van 1990 tot 2000 gemeenteraadslid was, en op 4 Els De Gussem (44) uit Staden, waar ze voorzitter is van de kersverse N-VA-afdeling. Plaats 5 is voor Pol Wylin (45) uit Moorslede, lid van de nationale partijraad en plaatselijk politiek actief binnen de partij Visie. De jongste kandidaat vinden we op 6 : Sofie Vandenbriele (30) uit Izegem, die samen met haar man als zelfstandige actief is binnen de standenbouw. Plaats 7 is voor Inés Vandewoestijne (42) uit Roeselare. Zij is administratief bediende op het kabinet van minister Geert Bourgeois en ook lid van de partijraad. Kinesist Jan Rosseel (44) uit Ingelmunster neemt plaats 8 in en lijstduwer is Kurt Kimpe (40) uit Izegem: leraar-coördinator in het VTI daar én bijzonder actief fractieleider van de grootste oppositiepartij in de Izegemse gemeenteraad. Uit Lichtervelde is er geen enkele kandidaat.

(JRE)