Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA ambitieus naar kiezer

Het Laatste Nieuws

20 juni 2012

N-VA trekt in oktober met veel ambitie naar de verkiezingen en wil zich profileren als het alternatief voor de huidige meerderheidspartijen. De partij pakt uit met 29 kandidaten. 

Dat Bert Maertens lijsttrekker wordt, Kurt Himpe de derde plaats in neemt en Geert Bourgeois lijstduwer wordt, raakte al eerder bekend. Raadslid Trui Tytgat neemt de tweede plaats in, nieuwkomer Caroline Maes de vierde en raadslid Filip Motte de vijfde plaats. 

Met Tom Verbeke (7de plaats) en Lut Verlinde (14de plaats) nemen twee bekende Kachtemse gezichten deel die in het lokale cultuurleven gepokt en gemazeld zijn. Met onder andere Hans Samyn, voorzitter van de Sportraad en Carlos Vanden Berghe, voorzitter van Studax KFC Izegem, is ook de sportwereld goed vertegenwoordigd op de lijst. Opvallend is ook de nauwe band met het jeugdwerk, met onder andere drie gewezen voorzitters van de Izegemse Jeugdraad en heel wat oud-leiders en -leidsters van scouts, chiro, KSA en VKSJ. 

"Na achttien jaar gedwongen oppositie is het hoog tijd dat N-VA opnieuw deel kan uitmaken van het stadsbestuur", vindt afdelingsvoorzitter Nick Verschoot. Het creëren van een aantrekkelijk stadscentrum waar het goed is om te winkelen en te wonen, een sterker veiligheidsbeleid en een voorzichtiger financieel beleid dat ruimte maakt voor de huisvesting van zorgbehoevende bejaarden en voor meer kinderopvangmogelijkheden zijn de speerpunten waarmee N-VA naar de Izegemse kiezer trekt. "Dat zijn uitdagingen die we in onze stad beter moeten aanpakken dan CD&V en sp.a-Groen vandaag doen. N-VA kan hiervoor zorgen en reikt de Izegem-, Emelgem- en Kachtemnaar de sleutel tot verandering aan", besluit Verschoot. En zo weet iedereen meteen ook wie achter de mysterieuze campagneborden met het sleuteltje zat.

(Valentijn Dumoulein)