Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem opnieuw schoenstad

De Weekbode

30 maart 2012

Jean-Pierre Barbe, bekend van Focus Brandstore dat hij drie jaar geleden verkocht, is een nieuwe naam op de N-VA - lijst. Toch wel eentje die kan tellen en die meteen ook wat ideeën meebrengt. Zo hoopt hij Izegem weer te profileren als schoenstad. "Ik sta niet zomaar op de lijst, ik heb bepaalde ambities", klinkt het gemotiveerd.

In de schaduw van Eperon d'Or stelde N-VA Izegem de nieuwe kandidaat voor. Tegelijk stelde men het actieplan "Ondernemend Izegem" voor. Jean-Pierre Barbe is zeker geen onbekende voor de Izegemnaars. Lijsttrekker Bert Maertens: "Jean-Pierre startte in 1975 samen met zijn vrouw Karlien Vanelslander de kledingzaak Jeans Boetiek op, de voorganger van Focus Brandstore. Hij verkocht deze handelszaak in 2009. Jean-Pierre is altijd geboeid geweest door politiek en aangesproken door het N-VA - programma besliste hij nu om actief deel te nemen aan het Izegemse politieke leven."

Jean-Pierre Barbe is duidelijk gemotiveerd. "Ik ben nu 60 jaar, professioneel ben ik eigenlijk niet meer actief, maar ik help mijn zoon Mathieu nog vaak in zijn zaak Major Events. Ik engageer me ook verder binnen de handbalclub. Als gewezen handelaar ligt de Izegemse economie me na aan het hart, maar ook de jeugd. Destijds hebben we veel jeugdevenementen gesteund, welke jongere heeft er nooit met een Focus T-shirt rondgelopen in Izegem? Ik ben ook voorstander van een strak financieel beleid. Als ondernemer heb ik altijd zelf naar het bord moeten kijken, ik begrijp dan ook niet dat een stad zo'n grote schuldenlast kan opbouwen." Barbe klinkt ambitieus. "Ik ga niet zomaar op de lijst staan. Als het resultaat meevalt, wil ik me engageren. Hoe en waar, dat zien we dan wel."

Actieplan

N-VA komt ook op de proppen met een actieplan voor de economie. "Als de Izegemnaar ons de kans geeft om de stad mee te besturen, dan willen we volop investeren in de ondersteuning van lokale handelaars en ondernemers. In de eerste plaats door de uitbouw van een "Huis van de economie", een fysiek en digitaal loket waar ondernemend Izegem terecht kan voor documentatie, maar ook voor evenementen en thema-avonden. Het "Huis van de economie" wordt de netwerkruimte bij uitstek. Als locatie voor het "Huis van de economie" ziet de N-VA een mogelijkheid in de uit te breiden bibliotheek", zegt Kurt Himpe.

Filip Motte: "We willen ind e volgende bestuursperiode uiteraard aandacht schenken aan de omkadering die voor lokale handelaars en ondernemers, zoals voldoende parkeergelegenheid dichtbij, een net handelscentrum, een betere samenwerking tussen het stadsbestuur en ondernemend Izegem.

De gloednieuwe kandidaat Jean-Pierre Barbe stelde ook een nieuwe denkpiste van de partij voor: "Izegem moet zich op de kaart zetten met een uniek verhaal en niet concurreren met steden als Roeselare of Kortrijk. De N-VA ziet kansen in het project Eperon d'Or. Het zal als toeristische trekpleister dienen voor de ruime regio. Het verhaal van Izegem als historische schoenstad is voor de partij het uitgangspunt voor een unieke uitdaging: van Izegem opnieuw dé schoenstad en lederstad maken. Als we in het centrum een ruim aanbod van winkels kunnen ontwikkelen die schoenen en lederwaren verkopen, dan kan deze niche klanten lokken waar alle andere handels- en horecazaken baat bij hebben."

(Wouter Vander Stricht)