Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bevoegdheden schepencollege Izegem bekend

www.wtv.be

24 oktober 2012

Het Izegemse schepencollege gevormd door de coalitie van N-VA en SP.A/Groen maakte dinsdagmorgen de bevoegdheden van de schepenen bekend.

De nieuwe burgemeester Bert Maertens (N-VA) neemt naast veiligheid en burgerlijke stand ook nog onder meer communicatie en inspraak ter harte. Eerste schepen Frank Duhamel (SP.A) heeft ruimtelijke ordening, huisvesting en sociale economie in zijn portefeuille en wordt na drie jaar OCMW-raadsvoorzitter. Kurt Himpe (N-VA) is tweede schepen. Mobiliteit, lokale economie, maar ook cultuur en toerisme, landbouw en onderwijs horen tot zijn taken. Derde schepen Nadia Staes ontfermt zich over milieu en vergunningen, senioren, duurzaamheid en gelijke kansenbeleid. Filip Motte (N-VA), de vierde schepen, krijgt financiŽn, overheidsopdrachten, kerkbesturen en de nieuwe bevoegdheid inburgering.

Kurt Grymonprez (SP.A) behoudt feestelijkheden, maar krijgt met sport en openbare werken twee nieuwe zware bevoegdheden. Caroline Maertens (N-VA) is compleet nieuw in de politiek en mag zich meteen buigen over wijkontwikkeling, patrimonium en toegankelijkheid. Jeugd en kinderopvang ruilt ze na drie jaar in voor huisvesting.

Het is Lothar Feys (N-VA) die vanaf 1 januari 2016 jeugd, kinderopvang, ruimtelijke ordening en ICT zal beheren. De zevende schepen - voor de eerste drie jaar van de legislatuur - is Marc Vanlerberghe (SP.A). Hij zet zijn mandaat als OCMW-voorzitter dus nog voort.

(WVS)