Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Zone 50 aan containerpark

Het Nieuwsblad

6 april 2011

In de Lodewijk de Raetlaan zal binnenkort niet langer 70 maar nog maar 50 kilometer per uur mogen worden gereden. De snelheidsbeperking volgt op een zwaar ongeval, waarbij een wagen inreed op een rij wachtende voertuigen aan het containerpark.

De veiligheid aan het recyclagepark in de Lodewijk de Raetlaan staat al een hele tijd ter discussie. Het stadsbestuur is koortsachtig op zoek naar een nieuwe locatie. Tot nog toe zonder succes.

'In samenwerking met de afvalintercommunale IVIO zoeken we naar oplossingen om de druk te verminderen. We onderzoeken of we het aantal bezoekers kunnen verminderen door de ophaling van gemaaid gras aan huis te organiseren. Nu al is het containerpark langer open op dinsdagavond, maar dat kent geen groot succes. IVIO zal een folder uitgeven om het gebruik van de andere parken in de buurgemeenten te stimuleren', zegt schepen van Leefmilieu Nadia Staes (SP.A).

De stad liet zijn oog vallen op het terrein van het voormalig transportbedrijf Giraud, maar dat werd recent verkocht aan iemand anders. 'We onderhandelen nu met de nieuwe eigenaar om eventueel een deel van de site te kunnen inrichten als containerpark', aldus Staes.

Ook de invoering van een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur moet soelaas brengen en de verkeerschaos milderen. 'Jammer dat er eerst een zwaar ongeval moest gebeuren voor die beslissing, die al in oktober vorig jaar werd genomen, wordt uitgevoerd', vindt N-VA-raadslid Kurt Himpe.

(Martin Tytgat)