Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Werken aan asverschuiving

De Streekkrant

17 augustus 2011

Deze week starten er aanpassingswerken aan de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster. Kurt Windels (De Brug) en Kurt Himpe (N-VA) ijveren al een tijd voor aanpassingen en zijn tevreden dat er eindelijk schot in de zaak komt.

De huidige middenberm op de ene kant van de rijweg al verplaatst worden naar de as van de weg, zodat er een betere zichtbaarheid is. Op de middenberm komen er hogere boordstenen met reflecterende verkeerszuilen. Zo zal er een asverschuiving voor beide rijrichtingen zijn. Tussen het wegdek en het fietspad wordt een veiligheidszone aangelegd om de fietsers te beschermen. Het einde van de werken is voorzien voor 1 september.

Raadsleden Kurt Windels uit Ingelmunster en Kurt Himpe uit Izegem reageren tevreden nadat ze de zaak al eerder bij de bevoegde instanties aankaartten, al waarschuwen ze ook voor de nieuwe situatie.

"Heel wat autobestuurders rijden nu vlotjes over de asverschuiving omdat er geen enkel obstakel meer is", zeggen ze. "Door de hogere boordstenen zal er opnieuw een hindernis zijn en dat kan opnieuw ongevallen veroorzaken. Ook het feit dat er nu een asverschuiving zal zijn vanuit de richting van Ingelmunster is een nieuwe aanpassing waar de autobestuurders best van op de hoogte gebracht worden. Mogelijk was een verkeerstafel een betere oplossing."

(VADU)