Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wegversmalling andermaal aangepast

Het Nieuwsblad

13 augustus 2011

De wegversmalling op de grens van Ingelmunster en Izegem wordt vanaf dinsdag heraangelegd. Dat is nodig omdat er sinds de aanleg van de huidige verkeersremmer veel ongevallen gebeurden.

Volgende week dinsdag start de aanpassing aan de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster. De wegversmalling moet chauffeurs bij het binnenrijden van de bebouwde kom doen vertragen, maar sinds de aanleg van de bochtige snelheidsremmer gebeurden tal van ongevallen. Diverse maatregelen, zoals onder meer het plaatsen van een speciaal lichtpunt, mochten niet baten. Telkens werd de signalisatie overhoop gereden.

Uiteindelijk werden de paaltjes niet meer teruggeplaatst en reden voertuigen zelfs gewoon over de lage verkeersheuvel. Het Vlaams Gewest laat die nu verplaatsen. Op de middenberm komen er hogere boordstenen met reflecterende verkeerszuilen.

De nieuwe heuvel zal in beide richtingen voor een asverschuiving zorgen. Dat wil zeggen dat er een bocht komt aan beide kanten van de weg die bestuurders zal verplichten te vertragen. Tussen het wegdek en het fietspad wordt bovendien nog een veiligheidszone aangelegd om de fietsers te beschermen.

Raadsleden Kurt Windels uit Ingelmunster (De Brug) en Kurt Himpe (N-VA) uit Izegem ijveren al een tijdlang voor de heraanleg. Ze zijn dan ook tevreden dat er aanpassingen gebeuren, maar vragen extra signalisatie om de verkeerswijziging aan te duiden. 'Anders zullen heel wat bestuurders tegen de boordstenen rijden. Asverschuivingen zorgen vaak voor problemen, dat was elders ook al zo', klinkt het.

(Frank Meurisse)