Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Voormalig postgebouw wordt hersteld

Het Nieuwsblad

25 januari 2011

Op het kruispunt van de Roeselaarsestraat en de Baron de Pélichystraat zijn nu toch herstellingswerken gestart aan het voormalige postgebouw.

De herstellingswerken aan het voormalige postgebouw op de hoek van de Roeselaarsestraat en de Baron de Pélichystraat zijn gestart. Een stabiliteitsstudie, die uitgevoerd werd nadat gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) de aandacht vestigde op scheuren in de toren van het gebouw, wees uit dat er door ijzeren constructies waterinsijpeling was waardoor de gevel scheurde.

Aangezien de eigenaar in een faillissement betrokken is, neemt een curator de zaken waar. Nadat het stadsbestuur de stabiliteitsstudie aan de curator bezorgde, nam die onmiddellijk de nodige stappen om de schade te herstellen.

Bouwkundig erfgoed

Intussen vraagt raadslid Himpe meer aandacht voor het bouwkundig erfgoed. ‘Izegem heeft als industriestad een hele reeks waardevolle gebouwen. De voormalige industriëlen hebben her en der in de stad prachtige herenhuizen gebouwd. Bepaalde waardevolle gebouwen staan al jaren leeg en te koop. De staat van een aantal van deze gebouwen moet ons zorgen baren', zegt Kurt Himpe.

‘Het pand waar de Belle Epoque in gevestigd was, is zo'n voorbeeld. Het herenhuis is gebouwd in 1911 in opdracht van industrieel De Clercq die een stoomkorsettenfabriek had in de Nederweg. Aan de straatkant is er een houten erker, maar de situatie dreigt ook hier dramatisch en onveilig te worden. Het leien erkerdak hangt er maar half meer aan. En zo zijn er nog voorbeelden in het centrum van de stad. Deze waardevolle woningen zijn een meerwaarde voor onze stad, maar dan moeten ze wel onderhouden worden door de eigenaars.'

(Frank Meurisse)