Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Voorlopig nog geen geluidsschermen langs E403

Het Laatste Nieuws

19 april 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft nog geen plannen om in Kachtem een geluidsscherm te plaatsen langs de E403. Dat antwoordde minister Crevits op een parlementaire vraag van N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe.

"In het uitvoeringsplan van de 'Mandelvallei Kachtem' wordt duidelijk gewag gemaakt van een geluidsproblematiek. Volgens het dossier is de voornaamste geluidsbron in het gebied het verkeer op de E403. Omdat de snelweg opgehoogd is, veroorzaakt ze bovendien nog extra lawaai", weet N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe.

Om deze reden vroeg het stadsbestuur al om bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan te dringen op de installatie van een geluidsscherm.

Geen klachten

Hij liet ook een parlementaire vraag stellen aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). Uit het antwoord blijkt ondertussen dat er nog geen plannen zijn om zo'n scherm te plaatsen. "In haar antwoord stelt de minister dat er voorlopig geen klachten zijn over geluidsoverlast. Dat is volgens mij een vreemde vaststelling, aangezien er in het plan duidelijk gesteld wordt dat er geluidshinder is", besluit Himpe. Hij belooft de zaak verder op te volgen.

(Piet Van Coillie)