Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Flieger Forza Izegem gaat niet op

Het Nieuwsblad

15 oktober 2011

Raadslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) zag in de uitslag van de enquête gisteren in onze krant een mogelijkheid om burgemeester Mylle (CD&V) van de troon te stoten, door scheep te gaan met N-VA. Die zegt echter njet.

‘Uit het onderzoek van onze krant dat gisteren gepubliceerd werd, blijkt dat Gerda Mylle (CD&V) zichzelf zou opvolgen na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. Gerda Mylle leidt met een aanzienlijke voorsprong op Geert Bourgeois (N-VA), die op de hielen wordt gezeten door Frank Duhamel (SP.A). De echte afspraak met de kiezer is pas op 14oktober 2012, maar nu al lijkt het er op dat Geert Bourgeois opnieuw zijn grote droom om burgemeester van Izegem te worden niet op eigen kracht zal kunnen realiseren. Temeer omdat de huidige meerderheidspartijen nu al aangeven te willen verdergaan met dezelfde coalitie.

‘Een samenwerking tussen Vlaams Belang en N-VA, een soort Forza Izegem, zou daar verandering in kunnen brengen', zegt Stefaan Sintobin van Vlaams Belang. ‘Ik herhaal dus mijn eerder aanbod aan N-VA om het gesprek aan te gaan en te bekijken welke vormen van samenwerking er mogelijk zijn tussen Vlaams Belang en N-VA. Ik ben ervan overtuigd dat een Forza Izegem op heel wat steun zou kunnen rekenen bij de Izegemse kiezers en voor een radicale ommekeer kan zorgen op het politieke schaakbord in Izegem.'

N-VA is echter ‘not amused'. ‘We gaan uit van onze eigen kracht, onze eigen ideeën en standpunten en onze eigen mensen om in 2012 de Izegemse bevolking te overtuigen om voor de N-VA te stemmen en dus te kiezen voor een ander beleid voor onze stad. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit met een eigen N-VA-lijst kunnen', laat Geert Bourgeois weten.

Fractieleider van N-VA in de gemeenteraad Kurt Himpe beaamt dat er in 2006 al dergelijk aanbod kwam. ‘Ook toen zijn we daar niet op ingegaan en ook nu blijven we bij ons standpunt', verzekert hij.

Stefaan Sintobin vindt het een gemiste kans. ‘Geert Bourgeois zal het cordon wellicht niet doorbreken. Jammer natuurlijk, want zo gaat zijn grootste droom van burgemeester worden niet in vervulling. Zelfs een gesprek wordt geweigerd, jammer voor Izegem.'

(Frank Meurisse)