Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad wil postgebouw niet kopen

Het Laatste Nieuws

14 maart 2011

Het Izegemse leegstandsprobleem wordt langzamerhand aangepakt. In de Roeselaarsestraat komt er bijvoorbeeld al heel wat schot in de zaak: zowel het voormalige postgebouw als de vervallen en al jaren leegstaande CD-winkel, wordt verkocht. Het stadsbestuur is blij, maar kan zelf weinig aanvangen met het historische pand.

Het minste wat je van het oude postgebouw kunt zeggen, is dat het flink in het oog springt. Het eclectisch pand, erg strategisch gelegen op de hoek van de Baron de Pélichystraat en de Roeselaarsestraat, werd gebouwd in 1897. Tot 1981 werd het gebruikt door De Post maar daarna ging de toestand ervan snel achteruit. In 1998 werd de eigenaar van het inmiddels geklasseerde pand zelfs gerechtelijk veroordeeld wegens verwaarlozing. Recent nog trok N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe aan de alarmbel omdat er flinke barsten verschenen waren in de gevels en eind januari werden er daarom herstellingswerken uitgevoerd.

Nu kan het gebouw echter eindelijk aan een tweede leven beginnen, want de procedure voor de openbare verkoop is lopende. Het stadsbestuur is daar erg tevreden mee, maar hoewel op de zitdag slechts een bod bereikt werd van 76.000 euro, is men toch geen kandidaat om het pand zelf aan te kopen. "We hebben daar natuurlijk ook wel even aan gedacht, maar toch zullen we het niet doen. Wij kunnen echt niet elk historisch pand aankopen dat aangeboden wordt. Het stadsbestuur heeft destijds het kasteel Wolvenhof aangekocht, maar eigenlijk is dat een blok aan ons been geweest. We waren blij toen de provincie besloot het van ons over te nemen", zegt burgemeester Gerda Mylle (CD&V).

Potentieel

"Toch zullen we dit dossier van nabij blijven opvolgen. Het pand heeft namelijk veel potentieel, zeker als je bedenkt dat ook het aanpalende borstelmuseum over afzienbare tijd leeg zal komen te staan. Ideaal zou natuurlijk zijn als er een horecazaak in het gebouw zou kunnen komen, maar ik vrees dat dit niet echt werkbaar zal zijn. Het gebrek aan parking is bijvoorbeeld al één element dat roet in het eten kan strooien."

Niet alleen het postgebouw wordt verkocht, ook de leegstaande en vervallen CD-winkel iets verderop in de Roeselaarsestraat zal te koop worden aangeboden. Beide panden waren immers van dezelfde eigenaar. "Die winkel is al lang een storende factor in de straat", zegt burgemeester Mylle. "De eigenaar heeft een paar jaar geleden de kans al gekregen om te verkopen, maar hij heeft toen het been stijf gehouden. Jammer, want een projectontwikkelaar zou de ruimte toen geïncorporeerd kunnen hebben in een groter project. En nu is het gebouwtje toch rijp voor de sloophamer."

Wie zelf nog interesse zou hebben in het postgebouw, kan nog een bod indienen bij de Izegemse notaris Yannick Sabbe.

(Piet Van Coillie)