Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Problematiek van asverschuiving blijft

De Streekkrant

19 januari 2011

De asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster blijft voor problemen zorgen. Vorige week gebeurde er opnieuw een ongeval. Kurt Windels (De Brug) en Kurt Himpe (N-VA) blijven om bijkomende maatregelen vragen. 
 
Beide raadsleden stelden eerder al voor om lichtkegels te plaatsen op de asverschuiving, zodat autobestuurders zien dat er een obstakel is op de weg. Uit het antwoord van Vlaams minister Hilde Crevits op een parlementaire vraag die Himpe liet stellen, blijkt dat volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er geen lichtkegels geplaatst mogen worden op de asverschuiving, omdat er op de weg een snelheidsbeperking van 70 km/u geldt.
 
De minister geeft in haar antwoord wel aan dat AWV de problematiek zal bespreken met beide gemeenten op een Provinciale Commissie Verkeersveiligheid. Beide raadsleden ijveren voor een duurzame oplossing. Op de volgende commissie Openbare Werken en Mobiliteit zal Himpe pleiten voor bijkomende verkeersborden die automobilisten die vanuit Izegem naar de asverschuiving rijden, moet waarschuwen.

(VADU)