Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

PPS-project Melkmarkt in Izegem opnieuw in gevaar?

www.bouwenwonen.be

8 september 2011

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) bond tijdens de zitting van 5 september onmiddellijk de kat de bel aan door een vraag te stellen over het PPS-dossier dat aan de Melkmarkt zal gerealiseerd worden. “Overal duiken geruchten op dat er problemen zijn met dossier en ik hoop dat het stadsbestuur tijdens deze zitting tekst en uitleg zal geven”, stelde het raadslid.

Stad Izegem is eigenaar van vier oude panden op de Melkmarkt en in de Melkmarktstraat. Ook twee aangrenzende panden zouden in een nieuw project geďntegreerd worden. De zes panden zullen plaats maken voor een groot nieuw gebouw met vier verdiepingen en in totaal drieëntwintig appartementen. Onder het gebouw komt een ondergrondse parking en op de gelijkvloerse verdieping winkels, een tentoonstellings- en vergaderruimte voor de stadsdiensten.

In 2007 botsten de plannen voor een eerste PPS-project waarin ook sociale huurappartementen zouden komen op een probleem en slaagde de private partner er niet in om op tijd een bouwvergunning te krijgen, onder andere door de bouwhoogte. Het project werd toen helemaal afgeblazen.

Schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) bevestigde dat ook het nieuwe PPS-project met problemen kampt. Opnieuw speelt de bouwhoogte het dossier parten. Via overleg zal nu getracht worden het dossier nog op het goede spoor te krijgen. De schepen beloofde tegen de volgende gemeenteraadszitting meer uitleg over de stand van zaken.