Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Paaltjes weer overhoop gereden op asverschuiving

Het Nieuwsblad

18 januari 2011

De teller van de ongevallen op de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster blijft oplopen. Afgelopen weekend werd bij een ongeval een verkeersbord omver gereden.

Vrijdagavond gebeurde opnieuw een ongeval aan de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster. Een van de verkeersborden werd omvergereden.

Izegemnaar Kurt Himpe (N-VA) en Ingelmunsternaar Kurt Windels (De Brug) vragen al een tijdlang om bijkomende maatregelen. Zo stellen beide raadsleden voor om lichtkegels te plaatsen op de asverschuiving, zodat autobestuurders zien dat er een obstakel op de weg is.

‘Uit het antwoord dat we van Vlaams minister Hilde Crevits kregen na een parlementaire vraag, blijkt dat volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er geen lichtkegels geplaatst mogen worden, omdat er op de weg een snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur is', zegt Kurt Himpe.

Verkeersborden gevraagd

In het antwoord van de minister wordt wel aangegeven dat AWV de problematiek zal bespreken met de stad Izegem en de gemeente Ingelmunster op een provinciale commissie verkeersveiligheid. Beide raadsleden hopen dat er een duurzame oplossing uit de bus komt.

Kurt Himpe kaart de situatie opnieuw aan op de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit en vraagt om bijkomende verkeersborden, die de autobestuurders die vanuit Izegem naar de asverschuiving rijden, waarschuwen voor het obstakel.

(Frank Meurisse)