Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw heel wat klachten over lawaaihinder Kachtemse windturbines

www.wtv.be

6 juni 2011

Nadat er tijdens het paasweekend alweer problemen waren met de twee windturbines in de Lodewijk de Raetlaan in Kachtem stromen de klachten over lawaaihinder tijdens het vorige weekend ook weer binnen.

Kurt Himpe (N-VA) volgt het dossier op de voet. “Ik ontving zowel klachten uit de Sint-Jansstraat als uit de Mandelmeersenstraat. Heel wat buurtbewoners zijn het intussen grondig beu.”

“Blijkbaar zat het stadsbestuur eind mei samen met de exploitant en werd naar aanleiding van de klachten tijdens het paasweekend aanpassingen aan het sturingsprogramma van de windturbines uitgevoerd. Nu blijkt dat dit onvoldoende was en dus opnieuw wijzigingen noodzakelijk zijn.” Schepen van Milieu Nadia Staes (SP.A) gaf de Izegemse milieudienst al de opdracht om contact op te nemen met de exploitant over de nieuwe klachten.

Raadslid Kurt Himpe vraagt tijdens de volgende zitting eind juni de goedkeuring aan de gemeenteraad voor deze bevraging en zal tijdens de zitting ook vragen stellen over de resultaten van de evaluatievergadering die eind juni zal plaatsvinden tussen het stadsbestuur en de exploitant van de twee windturbines.

(RED)