Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil politietoezicht in Emelgem

Het Laatste Nieuws

10 oktober 2011

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) wil politietoezicht in de Baronstraat, aan het kruispunt met de Reperstraat en de Vijfwegen. Hij beweert dat het verkeer - sinds de werken aan de Dam en aan de rotonde aan het VTI begonnen zijn - daar helemaal in de soep draait. "Zowel in de Vijfwegen-, Baron- als Reperstraat staan de wagens tijdens de spits in lange files aan te schuiven. Wachttijden tot een half uur zijn geen uitzondering meer", zegt hij. "De verkeerslichten aan de Vijfwegen kunnen onvoldoende het verkeer in goede banen leiden en daarom vragen we om tijdens de spitsuren agenten het verkeer te laten regelen."

Het raadslid vreest vooral voor de verkeersdrukte op Allerzielen en Allerheiligen en vraagt extra politietoezicht voor die speciale dagen.

Burgemeester Gerda Mylle (CD&V) beaamt de verkeersproblematiek en zegt dat die zich vooral manifesteert tijdens de spitsuren. "Ik heb de commissaris gesproken en gevraagd of er extra politietoezicht tijdens de spits kon komen", zegt ze. "Hij ging de kwestie bekijken. Ons lijkt het wel opportuun, maar ondertussen vragen we de mensen nog even op hun tanden te bijten en alternatieve wegen te zoeken. Binnen een maand zijn de werken daar achter de rug."

(Valentijn Dumoulein)